НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин коментира значението на инфлацията в крипто пространстото

29.05.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин коментира значението на инфлацията в крипто пространстото

Виталик Бутерин, един от съоснователите на Етериум, наскоро отбеляза развиващото се определение за „инфлация“ в рамките на крипто общността.

Коментарите му последваха безгрижна публикация на Axios в X, която хумористично предложи промяна в значението на термина, за да обозначи високи цени, а не увеличаване на разходите.

Бутерин твърди във Farcaster, че крипто общността е предефинирала инфлацията, за да означава увеличение на общото валутно предлагане. Тази гледна точка получи подкрепа от други потребители на Farcaster, включително Binji.eth, бивш служител на Coinbase.

В конвенционални термини инфлацията означава общо покачване на цените, което води до намалена покупателна способност. Гледната точка на Бутерин обаче отразява по-широка тенденция в крипто пространството, където инфлацията се тълкува като разширяване на предлагането на валута, което допринася за динамиката на глобалната инфлация.

Критици, като технологичния инвеститор Лий Едуардс, упрекнаха Axios, че поддържа погрешни схващания, вместо да предоставя образователно съдържание на читателите. Междувременно Бутерин остава активен във Farcaster, като се застъпва за управлявани от общността решения за проблемите, свързани с поверителността и експлоатацията.

Бутерин обаче се въздържа от разглеждане на скорошни противоречия около изследователите на Фондация Етериум Данкрад Фейст и Джъстин Дрейк, които приеха консултантски роли в EigenLayer в замяна на значителна компенсация в токени EIGEN. Това решение предизвика дебат в крипто общността, като някои възхваляват прозрачността, докато други изразяват загриженост относно потенциални пристрастия, произтичащи от значителни компенсационни пакети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.