НАЧАЛО Други

Каролайн Елисън призна за част от извършените престъпления от Alameda и FTX

декември 24, 2022 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Каролайн Елисън призна за част от извършените престъпления от Alameda и FTX

Каролин Елисън заяви, че тя и Сам Банкман-Фрийд са подписали съществено подвеждащи финансови отчети за кредиторите на Alameda, знаейки, че това е незаконно.

Според информацията Каролайн Елисън, бивш главен изпълнителен директор на Alameda Research е споделила, че е знаела за неправомерната употреба на клиентските средства на FTX. Те са били предоставени за инвестиции на управляваната от нея компания, потвърди тя като част от споразумението ѝ за признаване на вина.

В публикуваните на 23 декември документи от заседанието в Южния окръг на Ню Йорк, Елисън също призна за финансовите връзки между FTX и Alameda, които са в центъра на делото на прокуратурата срещу бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Според бившия главен изпълнителен директор на Alameda, компанията е имала достъп до кредитна линия чрез FTX от 2019 до 2022 г.

Тя заяви:

Разбрах, че ръководството на FTX е въвело специални настройки на акаунта на Alameda във FTX.com, които позволяват на компанията да поддържа отрицателни салда в различни фиатни валути и криптовалути.

 На практика това позволяваше на Alameda достъп до неограничена кредитна линия, без да се изисква предоставяне на обезпечение, без да се налага да плаща лихви по отрицателните салда и без да подлежи на маржин колове или на протоколите за ликвидация на FTX.com. 

Елисън добави:

Ако сметките на Alameda във FTX имаха значителни отрицателни салда в определена валута това означава, че компанията е заемала средства, които клиентите на FTX са депозирали на криптоборсата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau


Изявлението на Елисън включва твърдения, че Банкман-Фрийд и други ръководители на FTX са заемали средства от Alameda и са използвали средства на FTX, за да изплатят заеми на стойност няколко милиарда долара. 

Също така тя заяви, че както тя, така и Банкман-Фрийд са подписали „съществено подвеждащи финансови отчети“ за кредиторите на управляваната от нея компания, знаейки, че това е незаконно. Освен това Елисън сподели, че съжалява за това, което е направила и че е знаела, че това е грешно.

Споразумението за признаване на вината на Елисън до голяма степен спестява на бившия главен изпълнителен директор на Alameda много от обвиненията, които понастоящем са повдигнати на Банкман-Фрийд. 

Тя все още може да бъде преследвана за криминални данъчни нарушения, но споразумението ѝ определи гаранция от $250,000 при условие, че предаде всички нейни документи за пътуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене