НАЧАЛО Крипто Крими

Всички гледат FTX, докато Wells Fargo злоупотребява – Брад Гарлингхаус

декември 25, 2022 12:18 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Всички гледат FTX, докато Wells Fargo злоупотребява – Брад Гарлингхаус

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs каза, че скорошните провали в криптоиндустрията са на фокус, но се игнорират скандали в света на традиционните финанси.

Гарлингхаус сподели, че вниманието, насочено към срива на криптоборсата FTX, е изключително непропорционално в сравнение с банковия гигант Wells Fargo, който току-що плати $3.7 милиарда глоба за лошо управление на средства на клиенти.

Светът е (подобаващо) възмутен от измамите на SBF и FTX, но когато Wells Fargo също управлява неправилно милиарди клиентски средства, това едва ли ще се отрази. Това е повод за размисъл…

Wells Fargo беше обвинена от Съвета за защита на потребителите (CFPB) в лошо управление на средства, свързани с автомобилни кредити, ипотеки и депозитни сметки.

Какво прави тази агенция?

Бюрото за финансова защита на потребителите (CFPB) е независима агенция на федералното правителство на САЩ, която отговаря за защитата на потребителите във финансовия сектор. 

CFPB е създадено през 2010 г. като част от Закона за реформата на Уолстрийт и защита на потребителите „Дод-Франк“, който бе приет в отговор на финансовата криза от 2007-2008 г.

Агенцията има редица важни функции, включително:

  • Регулиране на финансовите продукти и услуги, за да се гарантира, че те са справедливи, прозрачни и отговарят на федералните закони за защита на потребителите.
  • Прилагане на федералните закони за финансова защита на потребителите, включително тези, които забраняват измамни, неправомерни или дискриминационни практики.
  • Предоставяне на информация и обучение на потребителите относно финансовите продукти и услуги, за да им се помогне да вземат информирани решения.
  • Приемане и отговаряне на жалби на потребители относно финансови продукти и услуги, както и работа по разрешаване на спорове между потребители и финансови компании.

CFPB се оглавява от директор, който се назначава от президента и се утвърждава от Сената. CFPB се финансира от Федералния резерв и е независим от бюджетните кредити на Конгреса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори ще се насочат към тези криптовалути, твърди проучване


Какво се случи с Wells Fargo?

Директорът на CFPB Рохит Чопра каза следното:

Цикълът на нарушаване на закона от страна на Wells Fargo е навредил на милиони американски семейства. CFPB нарежда на Wells Fargo да възстанови милиарди долари на потребителите в цялата страна. Това е важна първоначална стъпка за отчетността и дългосрочната реформа на този рецидивист.

Освен голямата 10-цифрена глоба CFPB също така нареди на Wells Fargo да „спре да начислява изненадващи такси за овърдрафт“ и да направи промени в някои аспекти на политиките си по отношение на автомобилните кредити.

Гарлингхаус е говорил в миналото за това, което според него е необоснован контрол върху криптоиндустрията. По-рано тази седмица той разкритикува председателя на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) Гари Генслер за липсата на прозорливост по отношение на фалита на FTX и нейния бивш главен изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд.

Главният изпълнителен директор на Ripple посочи провала на Генслер, тъй като не е забелязал катастрофата на FTX, въпреки че е имал множество лични срещи с Банкман-Фрийд.

Нелепо и откровено срамно е, че председателят Генслер изтъкваше действията на SEC по правоприлагане като [полицаи], но (според публичните доклади) многократно се е срещал със [Сам Банкман-Фрийд], но беше хванат напълно натясно, когато предполагаемата измама най-накрая излезе наяве.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене