НАЧАЛО Финтех

Потребителите на Revolut във Великобритания ще получават кешбек в DOGE

ноември 5, 2022 20:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребителите на Revolut във Великобритания ще получават кешбек в DOGE

След като финансовият гигант Revolut въведе своята крипто карта в Обединеното кралство, жителите на острова скоро ще могат да плащат за ежедневни стоки с Dogecoin (DOGE).

Pay with Crypto (Плати с Крипто) е услуга, предлагана от Revolut, която дава на потребителите 1% възвращаемост в криптовалута за покупки, направени с някой от почти стоте поддържани токена. Тези токени включват Dogecoin (DOGE), Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), наред с други, според доклад на Evening Standard.

Кешбекът се разпределя в същата валута, в която е направена покупката: например, ако покупката е направена в Dogecoin, тогава 1% от кешбека ще бъде разпределен в DOGE.

Емил Урманшин, генерален мениджър на крипто отдела в Revolut, заяви:

През тази година не само увеличихме броя на наличните в приложението на Revolut криптовалути до близо 100 токена, но и стартирахме образователни курсове Crypto Learn & Earn [Научи и Спечели], които се ползват от милиони наши клиенти.

Той добави:

Сега правим криптовалутите още по-разпространени като даваме възможност на хората да използват карти, поддържащи криптовалути, за да харчат своите токени за ежедневни покупки.

Обмен между фиат и криптовалута

Клиентите на Revolut ще могат да сменят валутите, които искат да похарчат (включително крипто), след като активират новата функция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с 250% след листинг на Coinbase


Със стартирането на услугата Revolut разработи колекция от курсове “Научи и спечели”, които са насочени към подпомагане на потребителите в подобряването на разбирането им за криптовалутите и свързаните с тях теми като блокчейн, както и за най-популярните токени и протоколи.

Забележително е, че това се случва, след като главният изпълнителен директор на Mastercard обяви сътрудничество с най-голямата борса за криптовалути в света, Binance, за улесняване на приемането на плащания в дигитална валута в магазините за търговия на дребно.

Ръководителят на отдела за карти на компанията заяви, че си сътрудничат с Binance, за да се даде възможност на клиентите да използват своите криптовалути във всеки от над 90-те милиона обекта, които приемат плащания с Mastercard.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система, която използва криптовалутни активи, както съобщи наскоро руското издание “Vedomsti”.

юни 5, 2023 20:00 1 мин. четене

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.