НАЧАЛО Финтех

Потребителите на Revolut във Великобритания ще получават кешбек в DOGE

ноември 5, 2022 20:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребителите на Revolut във Великобритания ще получават кешбек в DOGE

След като финансовият гигант Revolut въведе своята крипто карта в Обединеното кралство, жителите на острова скоро ще могат да плащат за ежедневни стоки с Dogecoin (DOGE).

Pay with Crypto (Плати с Крипто) е услуга, предлагана от Revolut, която дава на потребителите 1% възвращаемост в криптовалута за покупки, направени с някой от почти стоте поддържани токена. Тези токени включват Dogecoin (DOGE), Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), наред с други, според доклад на Evening Standard.

Кешбекът се разпределя в същата валута, в която е направена покупката: например, ако покупката е направена в Dogecoin, тогава 1% от кешбека ще бъде разпределен в DOGE.

Емил Урманшин, генерален мениджър на крипто отдела в Revolut, заяви:

През тази година не само увеличихме броя на наличните в приложението на Revolut криптовалути до близо 100 токена, но и стартирахме образователни курсове Crypto Learn & Earn [Научи и Спечели], които се ползват от милиони наши клиенти.

Той добави:

Сега правим криптовалутите още по-разпространени като даваме възможност на хората да използват карти, поддържащи криптовалути, за да харчат своите токени за ежедневни покупки.

Обмен между фиат и криптовалута

Клиентите на Revolut ще могат да сменят валутите, които искат да похарчат (включително крипто), след като активират новата функция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с 250% след листинг на Coinbase


Със стартирането на услугата Revolut разработи колекция от курсове „Научи и спечели“, които са насочени към подпомагане на потребителите в подобряването на разбирането им за криптовалутите и свързаните с тях теми като блокчейн, както и за най-популярните токени и протоколи.

Забележително е, че това се случва, след като главният изпълнителен директор на Mastercard обяви сътрудничество с най-голямата борса за криптовалути в света, Binance, за улесняване на приемането на плащания в дигитална валута в магазините за търговия на дребно.

Ръководителят на отдела за карти на компанията заяви, че си сътрудничат с Binance, за да се даде възможност на клиентите да използват своите криптовалути във всеки от над 90-те милиона обекта, които приемат плащания с Mastercard.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Goldman Sachs планира да похарчи милиони за крипто сектора

Goldman Sachs планира да похарчи милиони долари, за да купува или инвестира в подценени криптокомпании в условията на пазарна депресия след имплозията на FTX, тъй като вижда дългосрочни пазарни възможности, съобщи Reuters във вторник.

декември 8, 2022 8:42 1 мин. четене

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене