НАЧАЛО Финтех

Потребителите на Revolut във Великобритания ще получават кешбек в DOGE

05.11.2022 20:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребителите на Revolut във Великобритания ще получават кешбек в DOGE

След като финансовият гигант Revolut въведе своята крипто карта в Обединеното кралство, жителите на острова скоро ще могат да плащат за ежедневни стоки с Dogecoin (DOGE).

Pay with Crypto (Плати с Крипто) е услуга, предлагана от Revolut, която дава на потребителите 1% възвращаемост в криптовалута за покупки, направени с някой от почти стоте поддържани токена. Тези токени включват Dogecoin (DOGE), Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), наред с други, според доклад на Evening Standard.

Кешбекът се разпределя в същата валута, в която е направена покупката: например, ако покупката е направена в Dogecoin, тогава 1% от кешбека ще бъде разпределен в DOGE.

Емил Урманшин, генерален мениджър на крипто отдела в Revolut, заяви:

През тази година не само увеличихме броя на наличните в приложението на Revolut криптовалути до близо 100 токена, но и стартирахме образователни курсове Crypto Learn & Earn [Научи и Спечели], които се ползват от милиони наши клиенти.

Той добави:

Сега правим криптовалутите още по-разпространени като даваме възможност на хората да използват карти, поддържащи криптовалути, за да харчат своите токени за ежедневни покупки.

Обмен между фиат и криптовалута

Клиентите на Revolut ще могат да сменят валутите, които искат да похарчат (включително крипто), след като активират новата функция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с 250% след листинг на Coinbase


Със стартирането на услугата Revolut разработи колекция от курсове “Научи и спечели”, които са насочени към подпомагане на потребителите в подобряването на разбирането им за криптовалутите и свързаните с тях теми като блокчейн, както и за най-популярните токени и протоколи.

Забележително е, че това се случва, след като главният изпълнителен директор на Mastercard обяви сътрудничество с най-голямата борса за криптовалути в света, Binance, за улесняване на приемането на плащания в дигитална валута в магазините за търговия на дребно.

Ръководителят на отдела за карти на компанията заяви, че си сътрудничат с Binance, за да се даде възможност на клиентите да използват своите криптовалути във всеки от над 90-те милиона обекта, които приемат плащания с Mastercard.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.