НАЧАЛО Други

VanEck закрива своя фючърсен Биткойн ETF

18.01.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
VanEck закрива своя фючърсен Биткойн ETF

Голяма финансова институция с активи за близо $90 милиарда прекратява дейността на своя борсово търгуван фонд (ETF) за фючърси върху Биткойн (BTC), само няколко дни след като Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ даде зелена светлина на поредица от ETF, свързани със спот пазара.

В неотдавнашно съобщение за пресата VanEck, компания за управление на инвестиции, базирана в Ню Йорк, обяви решението си да закрие и ликвидира VanEck Bitcoin Strategy ETF, борсово търгуван продукт, регистриран на Чикагската борса за опции (CBOE). 

Компанията заяви: 

Като спонсор на ETF-ите на VanEck, VanEck непрекъснато наблюдава и оценява своите предложения за ETF по различни фактори, включително резултати, ликвидност, управлявани активи и инвеститорски интерес, наред с други. Решението за ликвидиране на фонда се основаваше на анализа на тези фактори и на други оперативни съображения.

VanEck уточни, че закриването на фючърсния ETF е планирано за 30 януари, а ликвидацията – за 6 февруари. Акционерите, които запазват позициите си, ще получат пропорционална сума в брой по сметките си.

Одобрението на ETF-ите от страна на SEC създаде встъпителния мост между индустрията на цифровите активи и Уолстрийт, като известни компании като VanEck, BlackRock, Fidelity, ARK Invest и Franklin Templeton получиха одобрение.

ETF-ите на спот пазара на BTC предлагат на инвеститорите средство за придобиване на експозиция към водещата криптовалута, без да е необходимо директно да придобиват самия дигитален актив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.