НАЧАЛО Биткойн

Топ икономист отправя предупреждение за цената на Биткойн

18.01.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ икономист отправя предупреждение за цената на Биткойн

Икономистът Питър Шиф неотдавна изрази опасения относно потенциалното въздействие на предстоящите разпоредби на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) върху разходите за транзакции и бъдещата цена на Биткойн.

Шиф, известен критик на криптовалутите, се включи в социалните медии, за да изрази опасенията си във връзка с регулаторните промени, ръководени от председателя на SEC Гари Генслер.

Той смята, че тези предстоящи регулации, които може да бъдат въведени скоро, биха могли значително да повишат разходите, свързани с транзакциите с Биткойн, като по този начин подкопаят неговата практичност и доведат до значителен спад на цената му.

Основното притеснение на Шиф се върти около перспективата за строги крипто регулации от страна на SEC, които според него биха могли значително да увеличат разходите за транзакции с Биткойн.

Той тълкува неотдавнашните действия на Генслер, по-специално одобрението на спот BTC борсово тъгувани фондовете (ETF), като неохотна отстъпка, която може да проправи пътя за по-настойчиви регулаторни мерки.

Въпреки че някои изтъкват по-ранната класификация на Биткойн като стока от страна на Генслер, което предполага потенциални пречки при широкообхватното регулиране от страна на SEC, Шиф твърди, че фокусът на новите регулации може да клони повече към съображенията за борба с прането на пари (AML), отколкото към закона за ценните книжа.

Освен че поставя под съмнение развитието на нормативната уредба, Шиф последователно изрази скептицизъм по отношение на вътрешната стойност и полезността на BTC. Той подчерта сложността и разходите, свързани с директните покупки на дигиталната валута, наблягайки на противоречието с първоначалната предпоставка за премахване на посредниците.

Освен това Шиф предвижда повечето притоци в Биткойн ETF да бъдат пренасочени от други Биткойн проксита, оприличавайки това на пренареждане на столовете на потъващ кораб. Той поставя под въпрос статута на BTC като средство за съхранение на стойност и неговата реална полезност в сравнение с традиционни активи като златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

05.03.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.