НАЧАЛО Биткойн

Усилията на Ел Салвадор в областта на Биткойн

02.06.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Усилията на Ел Салвадор в областта на Биткойн

Найиб Букеле, президентът на Ел Салвадор, положи клетва за втория си мандат на 1 юни по време на събитие, на което присъстваха поддръжници на неговата политика в подкрепа на Биткойн.

Биткойн общността реагира положително на преизбирането на Букеле, разглеждайки го като продължение на усилията на Ел Салвадор да приеме BTC и да проучи потенциала му да промени икономическите перспективи на страната.

Въпреки това инициативите на Букеле в областта на флагманската криптовалута се сблъскаха и с критики, особено от страна на традиционните финансови кръгове. Критиците изтъкнаха нестабилността на криптовалутите, пораждаща опасения за потенциални загуби, както и регулаторните различия и враждебността към криптовалутите в различните юрисдикции.

Букеле стана президент на Ел Салвадор през 2019 г., а през 2021 г. направи Биткойн законно платежно средство. Законът за Биткойн влезе в сила на 7 септември 2021 г., превръщайки Салвадор в първата държава, признала Биткойн за законно платежно средство. Впоследствие правителството увеличи BTC наличностите си до 400 токена и одобри фонд за Биткойн на стойност $150 милиона, за да улесни конвертирането между Биткойн и щатски долари.

Понастоящем Салвадор притежава приблизително 2,300 BTC на стойност около $125 милиона, което отразява бичата позиция на Букеле по отношение на криптовалутата. През март той обяви прехвърлянето на активи на стойност $400 милиона в студен портфейл, съхраняван на територията на страната, наричайки го “първата Биткойн касичка на Ел Салвадор“.

Стратегията на Букеле има за цел да увеличи финансовото участие, да интегрира гражданите, които не са банково осигурени, и да стимулира чуждестранните инвестиции. Неговият ход за интегриране на Биткойн в икономиката с цел насърчаване на икономическата стабилност и растеж, като същевременно се намали зависимостта от щатския долар, беше приветстван като знаково усилие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.