НАЧАЛО Алткойни

Идва ли времето на алткойн сезонът?

02.06.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Идва ли времето на алткойн сезонът?

Етериум (ETH) демонстрира забележителна сила спрямо Биткойн (BTC), като възстанови критична тренд линия и предизвика дискусии за потенциален алткойн сезон.

От средата на май насам ETH изпреварва BTC по печалби, което до голяма степен се дължи на очакването на спот фондовете за търговия с етер (ETF) в САЩ.

След одобрението на спот Етериум ETF, криптовалутата отбеляза значителен ценови скок. Към 2 юни съотношението между ETH и BTC възлиза на 0.055, което бележи значителен ръст за Етериум. Това превъзходство е видно от стойностите ETH/BTC, които на 23 май достигнаха двуседмичен връх от 0.05854, отразявайки 31% увеличение от средата на май.

От друга страна, Биткойн намери подкрепа на ниво $67,000, но може да спадне до $65,000, докато Етериум се задържа стабилно на ниво $3,700 на фона на повишената волатилност.

Анализаторите подчертават, че обръщането на съотношението ETH/BTC от многогодишната тренд линия на подкрепа предполага бичи перспективи за алткойните. Исторически погледнато, когато това съотношение се отблъсне от тренд линията, цените на алткойните обикновено се повишават. Крипто анализаторът Майкъл ван де Поуп отбелязва, че седмичната графика на ETH/BTC показва бича дивергенция от индекса на относителната сила (RSI), което показва потенциално обръщане на тренда.

Ончейн данните от Santiment разкриват повишена мрежова активност за Етериум, като броят на уникалните смарт договори се е увеличил от 37,870 на 20 май до 38,066 на 31 май.

Частичното одобрението на американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) за спот Етериум ETF на 23 май допълнително засили бичите настроения, правейки алткойнът по-привлекателен за институционалните инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.