НАЧАЛО Други

Президентът Наиб Букеле започна втория си мандат

01.06.2024 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът Наиб Букеле започна втория си мандат

В събота президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле встъпи в длъжност за втори мандат, обещавайки да излекува "болестите" на страната, след като през първите пет години от мандата си успешно се бореше престъпността.

42-годишният Букеле беше преизбран с разгромна победа с над 80% от гласовете през февруари след съдебно решение, което проправи пътя за преизбирането му, въпреки че конституцията на страната го забранява.

Салвадорското общество все още е болно, но вече няма рак“, заяви Букеле пред множеството от балкона на Националния дворец в столицата Сан Салвадор. Терминът “рак” се отнасяше до престъпността, която някога превръща страната в една от най-смъртоносните за живеене в света, но по време на неговото управление бяха овладени чрез масови арести.

Сега, след като оправихме най-неотложното, а именно сигурността, ще се съсредоточим върху важните проблеми, като започнем от икономиката”, заяви президентът, който е изправен пред нови предизвикателства за съживяване на стагниращата икономика и справяне с бедността. Букеле добави, че неговата “рецепта работи“.

Съботната церемония по полагане на клетва се проведе на фона на опасения за сигурността, след като полицията съобщи, че е предотвратила бомбена заплаха.

Седем души са били арестувани за заговор за взривяване на експлозиви на места в страната, съобщи полицията в четвъртък, като добави, че заподозрените са били част от т.нар. бригада “Салвадорско въстание“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.