Home

Twitter ще се децентрализира с помощта на блокчейн

14.12.2019 8:45 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter ще се децентрализира с помощта на блокчейн

Twitter споделиха желанието си да преместят своята платформа върху блокчейн. Гигантът на социалните медии създава екип за разработване на отворен, децентрализиран стандарт за социалните медии, като Twitter е един от първите му клиенти, обяви изпълнителният директор Джак Дорси.

Джак Дорси, изпълнителен директор на Twitter и Square, обяви, че Twitter финансира екип от пет човека, който да работи по децентрализиран стандарт за социални медии, наречен Bluesky. TWTR отбеляза ръст от 2,2% след новините.

В момента CTO на Twitter, Параг Агравал, е в процес на търсене на някой, който да ръководи инициативата. Екипът на Bluesky планира или да работи върху съществуващ децентрализиран стандарт за социални медии, като Steem (предшественик на EOS ), или да създаде такъв от нулата.

Вероятно екипът на Bluesky ще намери или включи блокчейн компонент в проекта, същата технология, която захранва криптовалути като Биткойн и Етериум .

Има въпроси дали този протокол ще бъде от полза за Twitter като бизнес. Създаването на нов децентрализиран стандарт за социални медии може да измести властта от платформата на Twitter и с това възможността за ефективно осигуряване на приходи.

Дорси обаче твърди, че това би позволило на компанията му да се съсредоточи върху иновациите и да засили по-здравия онлайн дискурс.

„Това ще ни позволи да осъществим достъп и ще допринесе за много по-голям корпус от обществени разговори, ще съсредоточим усилията си върху изграждането на алгоритми за отворени препоръки, които насърчават здравословния разговор и ще ни принудят да бъдем далеч по-иновативни, отколкото в миналото.“

Този ход следва няколко други инициативи, насочени към децентрализация, подтикнати от Дорси. В края на 2017 г. Square добави поддръжка за покупка и продажба на Биткойн чрез мобилното си приложение Cash Cash. Към третото тримесечие на 2018 г. Square осигуряваше продажбата на около 5600 BTC на месец (близо $50 милиона).

„Забелязахме, че това е функция, която нашите клиенти искаха, и подкрепяме Биткойн, защото го разглеждаме като стъпка в дългосрочния път към по-голям финансов достъп за всички“, както се казва в писмото на Square за третото тримесечие на 2017 г. до неговите акционери.

През март Дорси стартира Square Crypto – проект, подобен на Bluesky. Square Crypto е друг екип от пет човека, който работи за подобряване на екосистемата на Биткойн на пълен работен ден в Twitter.

Джак Дорси залага, че децентрализацията е пътят на бъдещето. Дали обаче ще се окаже, че е избрал правилния път, все още не е сигурно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.