НАЧАЛО Други

Twitter ще се децентрализира с помощта на блокчейн

ДЕК. 14, 2019 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Twitter ще се децентрализира с помощта на блокчейн

Twitter споделиха желанието си да преместят своята платформа върху блокчейн. Гигантът на социалните медии създава екип за разработване на отворен, децентрализиран стандарт за социалните медии, като Twitter е един от първите му клиенти, обяви изпълнителният директор Джак Дорси.

Джак Дорси, изпълнителен директор на Twitter и Square, обяви, че Twitter финансира екип от пет човека, който да работи по децентрализиран стандарт за социални медии, наречен Bluesky. TWTR отбеляза ръст от 2,2% след новините.
В момента CTO на Twitter, Параг Агравал, е в процес на търсене на някой, който да ръководи инициативата. Екипът на Bluesky планира или да работи върху съществуващ децентрализиран стандарт за социални медии, като Steem (предшественик на EOS ), или да създаде такъв от нулата.

Вероятно екипът на Bluesky ще намери или включи блокчейн компонент в проекта, същата технология, която захранва криптовалути като Биткойн и Етериум .
Има въпроси дали този протокол ще бъде от полза за Twitter като бизнес. Създаването на нов децентрализиран стандарт за социални медии може да измести властта от платформата на Twitter и с това възможността за ефективно осигуряване на приходи.

Дорси обаче твърди, че това би позволило на компанията му да се съсредоточи върху иновациите и да засили по-здравия онлайн дискурс.

„Това ще ни позволи да осъществим достъп и ще допринесе за много по-голям корпус от обществени разговори, ще съсредоточим усилията си върху изграждането на алгоритми за отворени препоръки, които насърчават здравословния разговор и ще ни принудят да бъдем далеч по-иновативни, отколкото в миналото.“


Този ход следва няколко други инициативи, насочени към децентрализация, подтикнати от Дорси. В края на 2017 г. Square добави поддръжка за покупка и продажба на Биткойн чрез мобилното си приложение Cash Cash. Към третото тримесечие на 2018 г. Square осигуряваше продажбата на около 5600 BTC на месец (близо $50 милиона).„Забелязахме, че това е функция, която нашите клиенти искаха, и подкрепяме Биткойн, защото го разглеждаме като стъпка в дългосрочния път към по-голям финансов достъп за всички“, както се казва в писмото на Square за третото тримесечие на 2017 г. до неговите акционери.

През март Дорси стартира Square Crypto - проект, подобен на Bluesky. Square Crypto е друг екип от пет човека, който работи за подобряване на екосистемата на Биткойн на пълен работен ден в Twitter.

Джак Дорси залага, че децентрализацията е пътят на бъдещето. Дали обаче ще се окаже, че е избрал правилния път, все още не е сигурно.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн може и да не замени парите, но дигиталните плащания са бъдещето

Проучването разкрива, че докато дигитални плащания, включително криптовалути, се смята, че ще "нарастват със светлинна скорост" през следващото десетилетие, парите няма да изчезнат скоро.  Въпре...
ЯНУ. 25, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдебният спор между Kik и SEC продължава

Kik Interactive, канадската компания, която стои зад приложението Kik, беше завлечена в дългогодишна правна битка с американския регулатор. SEC твърди, че компанията е нарушила законите за ценни книжа...
ЯНУ. 24, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Борсата Gemini демонстрира най-високите постижими нива на сигурност

“Тип 2 е най-високото ниво на спазване на сигурността, което всяка организация може да демонстрира”, казва ръководителят на риска на Gemini, Юсуф Хюсейн.Подготвяйки се за своята SOC 2 Type 2 оценка, б...
ЯНУ. 23, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tesla или Биткойн? В кое трябва да си държим парите?

Tesla става първият публично изброен американски автомобилен производител, който премина над $100 милиардаВ сряда, цената на акциите на Tesla се радваше на още един значителен възходящ ход на фона на ...
ЯНУ. 23, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света