НАЧАЛО Финтех

Twitter разработва собствен крипто портфейл

октомври 25, 2022 13:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter разработва собствен крипто портфейл

Софтуерният инженер и популярен технологичен блогър Джейн Манчун Уонг, известна с докладите си за предстоящи технологични функции, твърди, че Twitter ще внедри собствен крипто портфейл. 

Според споделената от Уонг информация крипто портфейлът ще позволи на потребителите да депозират и теглят средствата си, без да разчитат на услуги от трети страни. Понастоящем проектът е в процес на разработване и екипът, който стои зад функцията, все още работи върху прототип. Досега няма информация за проекта от Twitter.

Основаната от Джак Дорси социална медия е една от най-благоприятните за криптовалутите платформи наред с Reddit и Instagram. През септември миналата година Twitter пусна функция, която даде възможност на потребителите да дават „бакшиш“ на създателите на съдържание под формата на Биткойн (BTC).  В средата на февруари тази функция стана достъпна и за потребителите на Етериум (ETH). 

По-рано тази година платформата на социалната медия позволи на хората да покажат своите NFT на профилните си снимки. При успешно реализиране на проекта за крипто портфейл Twitter ще се превърне в пълноценна Web3 платформа. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Наскоро беше обявено отделно подразделение, наречено „Bluesky„. То също е основано от Дорси, а екипът, който стои зад този проект, работи върху решение за социални медии като „социален протокол„. По този начин тези платформи ще могат да работят извън структурата на традиционна компания. По този начин компанията ще придобие прозрачност и децентрализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене

Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

Базираната в Лондон компания за блокчейн инфраструктура Calimero Network е набрала $8.5 милиона в начален кръг, ръководен съвместно от няколко компании.

януари 25, 2023 9:01 2 мин. четене