НАЧАЛО Финтех

Twitter разработва собствен крипто портфейл

октомври 25, 2022 13:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter разработва собствен крипто портфейл

Софтуерният инженер и популярен технологичен блогър Джейн Манчун Уонг, известна с докладите си за предстоящи технологични функции, твърди, че Twitter ще внедри собствен крипто портфейл. 

Според споделената от Уонг информация крипто портфейлът ще позволи на потребителите да депозират и теглят средствата си, без да разчитат на услуги от трети страни. Понастоящем проектът е в процес на разработване и екипът, който стои зад функцията, все още работи върху прототип. Досега няма информация за проекта от Twitter.

Основаната от Джак Дорси социална медия е една от най-благоприятните за криптовалутите платформи наред с Reddit и Instagram. През септември миналата година Twitter пусна функция, която даде възможност на потребителите да дават “бакшиш” на създателите на съдържание под формата на Биткойн (BTC).  В средата на февруари тази функция стана достъпна и за потребителите на Етериум (ETH). 

По-рано тази година платформата на социалната медия позволи на хората да покажат своите NFT на профилните си снимки. При успешно реализиране на проекта за крипто портфейл Twitter ще се превърне в пълноценна Web3 платформа. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Наскоро беше обявено отделно подразделение, наречено “Bluesky“. То също е основано от Дорси, а екипът, който стои зад този проект, работи върху решение за социални медии като “социален протокол“. По този начин тези платформи ще могат да работят извън структурата на традиционна компания. По този начин компанията ще придобие прозрачност и децентрализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Италия и Южна Корея влизат в партньорство за CBDC

Италианската централна банка Banca d’Italia разкри на 5 декември сътрудничеството си с южнокорейската Bank of Korea според официалните им комуникационни канали.

декември 7, 2023 20:10 1 мин. четене

Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

Третата по големина банка във Франция – Societe Generale – планира да пусне стабилна монета EUR CoinVertible (EURCV) на базираната в Люксембург крипто борса Bitstamp.

декември 7, 2023 16:00 2 мин. четене

Coinbase добавя нова услуга за парични преводи

Coinbase, базиранa в САЩ крипто борса, въвежда нова услуга, която позволява на потребителите да прехвърлят средства чрез различни широко използвани комуникационни платформи без никакви такси.

декември 6, 2023 15:00 1 мин. четене

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.