НАЧАЛО Биткойн

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

септември 24, 2021 9:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

След като слуховете се разпространиха по-рано този месец, социалната медийна платформа Twitter официално представи своята функция за ‘бакшиши’ (tips) по целия свят - с интеграция на Биткойн, изпозлвайки Lightning мрежата.

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. 

Но в опит да направят монетизацията достъпна на места, които може да нямат лесен достъп до фиат, потребителите също могат да дадат бакшиш в BTC.

Компонентът на Биткойн ще използва Lightning Network, решение от втори слой, което продуктовият мениджър Естер Крофорд каза, че екипът е избрал поради по-ниските такси за транзакции. 

Потребителите могат да добавят своя портфейл за BTC или своя Биткойн адрес, за да позволят изпращането и получаването на бакшиши в Биткойн. Засега интеграцията е достъпна само за потребителите на iOS, но Android скоро предстои, обеща Крофорд.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пренасочват ли се институциите от Биткойн към Етериум?

Продуктовият екип на Twitter все още проучва начини за активиране на изплащания по целия свят в различни страни, но използва Биткойн за бакшиши, за да адресира това поне частично, твърди Крофорд.

Искаме всички да имат достъп до пътища за получаване на платена цифрова валута, които насърчават повече хора да участват в икономиката и помагат на хората да си изпращат пари през границите и с възможно най-малко триене”, каза Кроуфорд в прес брифинг в четвъртък.

Има много вътрешен ентусиазъм и диалог около това как можем да интегрираме крипто в тези различни функции за монетизация”, каза Крофорд по време на брифинга. 

“Има и други потенциални възможности, които днес нямаме, но наистина сме отворени да ги проучим.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото – най-добре представящата се стока през 2023 г. – почти десет пъти. Той обясни това с ниския и нарастващ процент на приемане на дигиталните активи и намаляващото предлагане.

март 23, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор прогнозира корекция – ето неговите цели

Бенджамин Коуен, известен крипто аналитик, наскоро сподели своите виждания за бъдещето на Биткойн преди следващия бичи пазар.

март 23, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн спада след предупреждение на Фед за кредитна криза

Oпасенията за кредитна криза в резултат на значителното затягане на стандартите за кредитиране значително нараснаха в условията на банкова криза.

март 22, 2023 22:34 2 мин. четене