НАЧАЛО Финтех

Revolut ще позволят пазаруването с криптовалути

октомври 31, 2022 10:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut ще позволят пазаруването с криптовалути

Revolut добавя функция за крипто плащания, която ще позволи на потребителите да използват своите криптовалути и да плащат за ежедневни покупки с Revolut карта.

Revolut е една от най-популярните компании, занимаващи се с финансови технологии, която предлага дигитално банкиране. Със седалище в Лондон дигиталната банка е основана през 2015 г. от Николай Сторонски и Влад Яценко.

Новата крипто услуга ще бъде активна от 1 ноември, а за ограничен период от време клиентите ще могат да печелят и 1% кешбек върху всички разходи за крипто баланса си.

След дълго чакане Revolut получиха позволение за предлагане на крипто услуги във Великобритания от Органа за финансово поведение на страната.

Платформата обслужва около 20 милиона потребители и предлага възможност за купуване на повече от 30 криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: След над 150% скок на DOGE, ще последва ли Шиба Ину?


През юни беше пусната пусната “опростена” версия на приложението Revolut, която позволи на потребителите да получат достъп до сигурни парични преводи заедно с другите финансови услуги в пет нови държави. Клиентите в Шри Ланка, Чили, Еквадор, Азербайджан и Оман вече ще могат да използват приложението, за да превеждат пари в различни страни по света.

През октомври Revolut намали таксите си за “покупка и продажба на криптовалути от 2.50% на 1.99% или 0.99 евро – което от двете е по-високо”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система, която използва криптовалутни активи, както съобщи наскоро руското издание “Vedomsti”.

юни 5, 2023 20:00 1 мин. четене

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.