НАЧАЛО Други

Тъжна новина за иконичното куче зад меме криптовалутата Dogecoin

25.05.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тъжна новина за иконичното куче зад меме криптовалутата Dogecoin

Кабосу, любимият шиба ину, известен с това, че е вдъхновил емблематичното меме Doge и криптовалутата Dogecoin, почина мирно на 24 май на 17-годишна възраст.

Собственичката на Кабосу, Ацуко Сато, сподели новината в своя блог, изразявайки благодарност за проявената любов към Кабосу през годините.

Прощално събиране ще се проведе в чест на Кабосу на 26 май в град Нарита. Крипто общността и феновете на Кабосу скърбяха за загубата й, празнувайки нейното наследство като символ на духа на общността и меме културата.

Кабосу придоби известност през 2010 г., когато нейни снимки се разпространиха в социалните мрежи, което доведе до създаването на мемето “Doge”.

Това меме, включващ емблематичното изражение и странни фрази на Кабосу, се превърна в крайъгълен камък на интернет културата.

През 2013 г. изображението на Кабосу беше прието като официално лого на Dogecoin, криптовалута, която се превърна от шега в платформа за благотворителни инициативи и ангажираност на общността.

Влиянието на Кабосу надхвърли интернет, дори повлия на политически кампании, подчертавайки трайното й наследство в популярната меме култура.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.