НАЧАЛО Алткойни

Solana може да е следващата криптовалута, която да получи одобрение за ETF

24.05.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana може да е следващата криптовалута, която да получи одобрение за ETF

Джеймс Сейфарт от Bloomberg смята, че борсово търгуван фонд (ETF) за Solana би привлякъл значително търсене, потенциално дори повече от подобни фондове за други алткойни, с изключение на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Изявлението на Сейфарт дойде в отговор на предположението на трейдъра от предаването на CNBC “Fast Money” Брайън Кели, че ETF на Solana може да последва наскоро одобрения Етериум ETF.

Въпреки че сроковете за одобрение на Solana ETF остават несигурни, анализаторът предполага, че такива ETF могат да се появят в рамките на няколко години, при условие че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) регулира фючърсния пазар. Действията на Конгреса и законопроектите за структурата на крипто пазара като FIT21 биха могли да ускорят този процес.

Сейфърт обаче предупреди, че стартирането на SOL ETF може да срещне пречки, тъй като SEC не се отнася към родния токен на Solana, SOL, със същата двусмисленост като към ETH.

Реакциите на коментарите на Сейфарт варираха в общността, като някои се съгласиха с неговото мнение. Нейт Гераси, президент на The ETF Store, се съгласи, като предположи, че стартирането на ETF за SOL може да зависи от съществуването на фючърси за SOL, търгувани на CME, или от регулаторната яснота на Конгреса.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Защо инвеститорите предпочитат меме криптовалутите пред по-утвърдени монети?

Популярен крипто анализатор разсъждава върху това как и защо меме криптовалутите са се откроили от останалите алткойни през този цикъл.

13.06.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто китовете се запасяват с XRP – какво да очакваме от цената?

Напоследък много хора просто спекулират с бъдещето на XRP, но смятат, че консолидацията на ниво от $0.5 е възможна.

13.06.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.