НАЧАЛО Алткойни

Три причини, поради които цената на Етериум може да стигне $2,000 през януари

януари 24, 2023 17:53 6 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Три причини, поради които цената на Етериум може да стигне $2,000 през януари

Ето три причини, поради които цената на Етериум може да стигне $2,000 през януари. А ето и три алткойна, които да последват.

Цената на Етериум продължи да се покачва и тази седмица като към момента на публикуване се търгува на цена от $1,615 – което представлява спад от 0.5% в рамките на последните 24 часа, а на седмична база цената на актива се е е повишила с близо 8%.

Може ли цената на Етериум, една от основните криптовалути, да стигне $2,000 още през януари? Как ще се отрази това на пазара? И кои са новите алткойни, които могат да последват подобен скок на Етериум?

Съобщение, относно Web3 протокола за “soulbound” идентификация на Етериум

В прессъобщение от 17 януари Masa Finance, първата Етериум Виртуална Машина (EVM), обяви първия протокол за Soulbound идентификация за основната мрежа на Етериум. Платформата ще улесни създаването на стандартни “soulbound” токени за идентификация на клиента (Know-Your-Customer или KYC), кредитни рейтинги и други случаи на употреба в Етериум.

Освен това стартирането на soulbound идентификация на Masa в основната мрежа изисква разработването на протокол за soulbound токени във веригата и проектирането на такъв протокол за подобряване на Web3 екосистемата.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Според прессъобщението на Брендън Плейфорд, съосновател на Masa, идентификацията трябва да бъде лесна както за създаване от потребителите под формата на NFT и за внедряване от разработчиците като смарт договори, базирани на ERC-20.

Проектът, който предлага този нов протокол, ще позволи разработването на Етериум или други ERC-20 токени. Това от своя страна може да бъде много полезно за всички потребители на ETH и носи много ползи, включително стабилност на цените и други.

Актуализацията Shanghai (Шанхай ъпдейта)

Към момента на писане на статията броят на валидаторите на Етериум (ETH) е 502,636 – според статистиката на BeaconScan. Това подхранваше вълнението за следващата актуализация. За хард форка Шанхай, който е планиран за март 2023 г., разработчиците на Етериум създадоха нова тестова мрежа на 11 януари. Новата тестова среда за разработчици е известна като devnet 2.

В Шанхай ъпдейта са включени няколко предложения за подобрения на ETH. Актуализацията поставя началото на Surge фазата на цикъла на ETH, която се опитва да подобри инфраструктурата и мащабирането на мрежата.

Екипът на Етериум достигна крайъгълен камък в изпълнението на хард форка Шанхай. Това съобщение идва, след като разработчиците завършиха обновяването на кода на Етериум на 9 януари 2023 г. В съобщението се посочва, че тегленията на ETH ще продължат без прекъсване.

От планирания Шанхайски ъпдейт търговците, които притежават ETH, могат да отблокират токените си и да ги изпратят към веригата Beacon. Потенциалното увеличение на търсенето на Етериум на борсите може да доведе до ново покачване на цената на токените.

Нарастващ интерес от страна на институциите

На 19 януари Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise Asset Management, заяви в интервю, че институционалният интерес към стейкинга на ETH е нараснал след “Сливането”.

Стейкингът е метод за получаване на стимули за заключване на определен токен (в този случай ETH) за определен период от време. Хората залагат своите ETH за сигурността на мрежата и получават възнаграждения под формата на пасивна доходност или допълнителни компенсации.

Освен това неотдавнашно проучване установи, че много институционални инвеститори обмислят закупуването на Етериум и други алтернативни валути.

Нарастващото технологично развитие на криптовалутите и подобренията в екосистемата оказват значително влияние върху институционалното приемане. Освен това институционалният интерес към стейкинга на ETH може да бъде от полза за ETH/USD.

Кои нови криптовалути имат потенциал да се движат по стъпките на цената на Етериум

Криптопазарът е все още волатилен и нестабилен, но анализаторите все пак предричат скорошен край на този период и скок в цените на всички предлагани активи – Биткойн, Етериум и различните алткойни.

Все пак, редица от тези алткойни предлагат широк набор от инструменти и приложение извън самия инвестиционен пазар, което позволява на цената им да расте с времето и да докара големи печалби на тези, които са инвестирали. Голям инвестиционен плюс е и фактът, че се намират в етап на предварителна продажба при изключително ниски цени.

  • Meta Masters Guild – гилдия за мобилен гейминг, която цели революция в сферата на P2E чрез повече устойчивост
  • Fight Out: P2E проект, поощряващ активния начин на живот и спортните тренировки чрез различни награди
  • C+Charge: криптопроект, насочен към собствениците на електромобили, като ще им позволи да трупат въглеродни кредити като зареждат превозните си средства на определени станции.

Meta Masters Guild – гилдия за мобилен гейминг, която цели революция в сферата на P2E чрез повече устойчивост

Meta Masters Guild цели да създаде гилдия за мобилен гейминг като акцентира по-скоро върху същественото на играта при нейното създаване – геймплей и удоволствието, което тя носи, отколкото на финансовите дивиденти, които ще донесе на разработчиците. Освен всичко, така играта ще получи допълнителна устойчивост.

По този начин MEMAG иска да превърне play-to-earn пространството в play-and-earn. Така гилдията ще натрупа голям брой фенове сред редовите геймъри.

В момента MEMAG се намира в първа фаза на разпродажбата си с цена на токена от $0.007. Това е първият от общо седем планирани етапи, като цената в последния ще бъде $0.023.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


През тези седем етапа ще бъдат предложени общо 35% от общия брой MEMAG токени. Останалите ще бъдат разпределени така – 15% за борсови листвания, а 50% ще бъдат разделени за резерв, за екипа и за подобрения върху проекта.

Fight Out: P2E проект, поощряващ активния начин на живот и спортните тренировки чрез различни награди

Fight Out е M2E проект, създаден, за да даде допълнителна мотивация на активно трениращите, който раздава награди при тренировка, поемане на определено предизвикателство във фитнеса, спечелени баджове в приложението и подкрепа за общността.
Основният токен, в който ще бъдат раздавани наградите, е REPS. С него, потребителите ще могат да пазаруват в магазина на приложението, ще заплащат индивидуални тренировки и брандирана екипировка. REPS ще могат да се закупуват и чрез $FGHT.

Токените $FGHT пък се намират в предварителна продажба с цена от $0.0166. Предварителната продажба се радва на интерес и е на път бързо да събере търсените $5 милиона, с които да приключи първия етап. Вторият етап ще започне на 31 март с цена за токен от $0.0333.

C+Charge: криптопроект, насочен към собствениците на електромобили, като ще им позволи да трупат въглеродни кредити като зареждат превозните си средства на определени станции

C+Charge е екологичен криптопроект, включващ мобилно приложение и крипто токен. Целта му е да създаде peer-to-peer мрежа от зарядни станции за електромобили, която да позволи на водачите им да събират въглеродни кредити, за да намалят въглеродния си отпечатък.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Токенът $CCHG може да се използва като валута за заплащане при ползване на зарядните станции. За това ще спомогне и мобилното приложение, чрез което потребителите ще следят броя на кредитите си, локацията на най-близките зарядни станции и опашките там.

CCHG е в предварителна продажба. Тя започна през декември 2022 г. с цена от $0.013 за токен. В момента тече първият от общо три етапа, като финалната цена ще бъде $0.0235.

В предварителната продажба на C+Charge ще участват 400 милиона токена (от общо 1 милиард). От останалите 8% ще отидат за ликвидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво казва Google Bard за AIDoge, RenQ Finance и Tradecurve?

Предвиждането на бъдещето на дадена криптовалута може да бъде трудна, почти невъзможна задача и много опитни инвеститори се затрудняват да решат с какво да диверсифицират.

юни 6, 2023 19:00 4 мин. четене

Етериум: Огромни движения на ETH на фона на крипто разпродажбата

В момента китовете наблюдават значително събитие на разпродажба на крипто пазарите, което доведе до внезапно движение на стотици хиляди Етериум (ETH).

юни 6, 2023 18:30 1 мин. четене

ChatGPT направи тази ШОКИРАЩА ценова прогноза за 2023 г.

ChatGPT е най-популярната тема в България през последния месец и макар да се появи в нашата страна една идея по-късно от САЩ, то със сигурност компаниите започват да следят изкуствения интелект и да правят своите нововъведения спрямо него.

юни 6, 2023 17:50 5 мин. четене

Бета тестерите на Avorak AI обявиха големи печалби при търговията с Polygon (MATIC)

На бързо развиващата се сцена за крипто търговия търсенето на точни и печеливши инвестиционни стратегии винаги е било основен приоритет.

юни 6, 2023 16:49 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.