НАЧАЛО Други

Традиционните кредитори получават предимство в търговете за Signature Bank и SVB

март 17, 2023 8:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Традиционните кредитори получават предимство в търговете за Signature Bank и SVB

Според информацията лицата, които се интересуват от придобиването на Signature Bank и Silicon Valley Bank, трябва да подадат своите оферти до 17 март.

Потенциалните купувачи обаче трябва да са наясно, че ще трябва да се откажат от крипто бизнеса на Signature Bank, тъй като американските власти изразиха загриженост относно въздействието на крипто бизнеса върху банките, позовавайки се на системни рискове.

Федералната корпорация за депозитно застраховане на САЩ се опитва да разреши ситуацията в банките, но частична продажба може да бъде одобрена само ако не се постигне пълна продажба.

Освен това източниците посочват, че целта е да се дадат предимства на традиционните кредитори пред дружествата за дялово инвестиране, като се ограничи достъпът до финансовите данни на банките само за наддаващи със съществуващ банков статут. Това ще позволи на участниците в търга да проучат финансовите данни, преди да подадат офертата си.

Съществуват опасения относно Signature Bank, тъй като в момента тя е обект на криминално разследване от страна на следователи от Министерството на правосъдието във Вашингтон и Манхатън.

Банката се разследва, за да се установи дали е предприела подходящи мерки за откриване на потенциално пране на пари от клиенти и дали внимателно проверява хората, които откриват сметки и дали следи транзакциите за признаци на престъпна дейност. Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) също разследва банката.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase обяви делистинга на шест алткойна, базирани на Етериум


Последните доклади сочат, че Signature Bank е знаела за сделките на FTX от юни 2020 г., а анализаторите се питат дали не е налице репресия срещу банките, които са приятелски настроени към криптовалутите.

Въпреки че член на управителния съвет на банката предполага, че затварянето е политически мотивирано, нюйоркските регулатори заявиха, че затварянето на Signature Bank не е свързано с участието ѝ в сектора на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене