НАЧАЛО Други

Регулаторните органи на САЩ разследват Signature Bank за пране на пари преди фалита

март 16, 2023 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторните органи на САЩ разследват Signature Bank за пране на пари преди фалита

Съобщава се, че Signature Bank, прокрипто банка в САЩ, е била разследвана от два правителствени органа преди затварянето си.

Според информацията Министерството на правосъдието е разследвало дали Signature е предприела достатъчно мерки за откриване на потенциално пране на пари от страна на своите клиенти. Регулаторният орган е бил загрижен за това дали банката активно е наблюдавала транзакциите за признаци на престъпност и дали е проверявала правилно притежателите на сметки.

Отделно разследване е предприела и Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) спрямо финансовата институция. Не е ясно кога са започнали разследванията и какъв ефект са имали те върху неотдавнашното решение на регулаторните органи на щата Ню Йорк да закрият банката, ако изобщо са имали такъв.

Разследвания на Signature Bank

Съобщава се, че разследванията на Министерството на правосъдието и SEC може да са започнали след оплаквания от Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) – бюро към Министерството на финансите на САЩ, което събира и анализира информация за финансови транзакции с цел борба с прането на пари и други финансови престъпления.

Съобщенията идват след колективния иск на акционерите на Signature, подаден срещу банката и бившите ѝ ръководители заради твърдението, че е “финансово силна” само три дни преди да бъде закрита.

Съобщава се, че Signature и нейните служители не са обвинени в неправомерни действия. Възможно е разследванията да приключат без обвинения или по-нататъшни действия от страна на SEC или Министерството на правосъдието.

Проактивни мерки за откриване на пране на пари

Разследването на Министерството на правосъдието е насочено главно към това дали банка Signature е предприемала адекватни мерки за откриване на потенциално пране на пари от страна на своите клиенти
и дали е проверявала правилно притежателите на сметки.

Възможно е банката да не е спазила тези стандарти, което е довело до нейното затваряне. Непредприемането на подходящи мерки за разкриване и предотвратяване на изпирането на пари може да доведе до глоби, санкции и увреждане на репутацията на банките. Това подчертава значението на мерките за борба с прането на пари (AML) за банките и финансовите институции, тъй като те са от решаващо значение за регулаторната среда.

Разследване на SEC

Съобщава се, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) също разследва Signature Bank, но не е коментирала въпроса. Председателят на SEC, Гари Генслер заяви на 12 март, че Комисията “ще разследва и ще предприеме действия за принудително изпълнение, ако установи нарушения на федералните закони за ценните книжа”.

Не е ясно какво точно разследва SEC и какъв ефект ще има разследването върху банката, ако има такъв.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Банковата криза ще тласне актива нагоре – InvestAnswers


Заключение

Затварянето на Signature Bank подчертава значението на мерките срещу прането на пари за банките и финансовите институции. Регулаторните органи проверяват внимателно банките, за да гарантират, че те предприемат проактивни мерки за откриване и предотвратяване на прането на пари. Неспазването на тези разпоредби може да доведе до сериозни санкции и накърняване на репутацията.

С разрастването на крипто индустрията, банките и финансовите институции трябва да предприемат подходящи мерки, за да предотвратят използването на криптовалути за незаконни дейности, включително пране на пари и финансиране на тероризъм.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене