Home

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

22.06.2024 10:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

По време на събитие на UBS Group в Сингапур Уик отбеляза, че напоследък ентусиазмът му към Nvidia е спаднал, без да уточнява степента на редуциране на дела си. Той сравни настоящото положение на Nvidia със ситуацията в Cisco Systems по време на дотком балона, като подчерта потенциалните рискове.

Уик посочи, че Nvidia е силно зависима от десетте си най-големи клиенти, които осигуряват 60-70% от приходите ѝ, което я прави по-рискова от по-диверсифицирани компании като Microsoft или Alphabet, компанията-майка на Google.

Въпреки че акциите на Nvidia се утроиха през изминалата година поради оптимизма за изкуствения интелект, Уик и други инвеститори са скептични относно устойчивостта на ралито, като отбелязват високата оценка на компанията.

Уик също така спомена, че компаниите, които инвестират в системите за изкуствен интелект на Nvidia, виждат ниска възвръщаемост на инвестициите, а големи клиенти като Alphabet, Microsoft и Meta Platforms разработват свои процесори, което потенциално намалява бъдещата зависимост от Nvidia.

Въпреки тези опасения Nvidia остава водеща позиция във фонда на Уик, който през последните три години се е представил по-добре от 97% от инвестиционните фондове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.