Home

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

21.06.2024 17:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

Въпреки това до затварянето на борсата в четвъртък, 20 юни, ситуацията се промени драстично. След като започна деня около рекордно високата стойност от $140 за акция, цената отбеляза значителен спад и затвори на малко над $130.

Спадът продължи и през удължената сесия, като цената на Nvidia спадна още повече до $126.86 към момента на писане на статията.

Този спад на цените не само предизвика загуба на първото място на Nvidia сред най-ценните компании в света, но и създаде мечи модел на графиката на акциите.

Гореспоменатият модел се състои от по-малка зелена свещ, последвана от по-голяма червена свещ, което показва потенциално обръщане на предишния възходящ тренд. Мечи сигналът предполага, че инвеститорите могат да обмислят продажба или заемане на шорт позиция, въпреки че продължаването на спада не е гарантирано.

Освен това бързите ценови движения на акциите направих определянето на ясни нива на подкрепа и съпротива трудно. Въпреки това, докато акциите на Nvidia останат над $121 – близо до цената след разделянето им – е малко вероятно да претърпят голям пазарен спад по време на очакваното възстановяване.

За контекст, ако това пазарно движение се беше случило преди неотдавнашното разделяне на акциите в съотношение 10 към 1, те щяха да поевтинеят с повече от $100 в рамките на една търговска сесия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.