НАЧАЛО Други

Биткойн ETF-ите достигнаха близо $10 милиарда обем само за три дни

18.01.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF-ите достигнаха близо $10 милиарда обем само за три дни

Одобрението на 11 спот Биткойн (BTC) ETF-а (борсово търгувани фондове) от Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ бележи исторически етап за индустрията на криптовалутите. 

Ентусиазмът, свързан с този нов инвестиционен инструмент, се вижда от значителния обем на търговията с него, който само за три дни нарасна до над $9.7 милиарда, както съобщи анализаторът на Bloomberg Джеймс Сейфарт.

Обратно, Сейфарт наблюдава контрастна тенденция при Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), който за същия тридневен период е претърпял загуба, надхвърляща $1 милиард.

Възможно е инвеститорите да се пренасочат от GBTC, тъй като отстъпката между GBTC и BTC достига почти тригодишно дъно. Сейфарт предполага, че притокът към други BTC ETF-и може да не компенсира напълно отлива от GBTC, въпреки че може да има известно разминаване в изчисленията поради процесите на сетълмент.

Исторически погледнато, GBTC на Grayscale предоставяше изгодни възможности за инвеститорите, особено през периода, когато премията на Grayscale достигна връх от 43% през юли 2019 г. Тази премия обаче се превърна в отстъпка през февруари 2021 г., което сложи край на арбитражната търговия.

Освен това печалбите, генерирани от спот Биткойн (BTC) ETF-ите, потенциално могат да се влеят в други криптовалути, което да доведе до по-широко пазарно рали. Одобрението на спот ETF за BTC също така проправя пътя за SEC да обмисли одобрението на подобни ETF за други криптовалути. Съществуват значителни спекулации за спот ETF за Ethereum (ETH), който ще навлезе на пазара по-късно тази година.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.