НАЧАЛО Алткойни

Топ 4 криптовалути, които да купите преди халвинга на Биткойн

19.03.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 4 криптовалути, които да купите преди халвинга на Биткойн

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн, планирано за април 2024 г., предизвика значителен интерес към пазара на криптовалути, а инвеститорите се оглеждат за потенциални възможности.

В исторически план Биткойн е преживявал ценови скокове след халвинг събития, което поражда очаквания за подобни резултати и този път. В очакване на това инвеститорите разглеждат не само Биткойн, но и проучват алтернативни криптовалути, които биха могли да се възползват от половинчатото намаляване.

Етериум (ETH) се очертава като основен претендент поради исторически високата си корелация с Биткойн, въпреки че тази корелация леко намаля след фундаменталните промени в блокчейна на Етериум през 2022 г. Последните данни все пак предполагат възобновяване на корелацията, което прави Етериум забележителен кандидат за инвеститорите, търсещи експозиция отвъд Биткойн.

Освен това подценените криптовалути представляват примамливи възможности. Solana (SOL) и Avalanche (AVAX) се открояват сред блокчейн платформите за смарт договори от първи слой. Solana, която се търгува на цена от приблизително $185, остава под своя пик, което представя потенциал за растеж. Avalanche, която се търгува с над 60% под своя връх от $146, привлича внимание заради възприеманата си подценка, особено като се има предвид неотдавнашната положителна инерция.

Cardano (ADA) и Chainlink (LINK), които се нареждат в топ 20 по пазарна капитализация, също се търгуват значително под върховете си. Cardano, с понижение от 76%, и Chainlink, с понижение от 62%, демонстрират значителни отстъпки, което потенциално показва възможности за инвеститорите, търсещи подценени активи.

При идентифицирането на потенциални победители е изключително важно да се вземат предвид корелациите с Биткойн, историческите резултати и пазарната динамика. Въпреки че Лайткойн (LTC) исторически корелира с Биткойн, той не попадна в списъка поради различни фактори. Освен това изключването от разглеждане на metaverse крипто токени и меме монети отразява фокуса върху това, което се възприема като по-силни инвестиционни възможности.

Сред включените в списъка криптовалути – Етериум, Avalanche, Cardano и Chainlink – Avalanche изглежда особено обещаваща поради корелацията си с Биткойн и неотдавнашните положителни развития. Въпреки това инвестирането в криптовалути, особено в сравнително непознати алткойни, носи присъщи рискове поради волатилността на пазара.

В крайна сметка, преди да вземат инвестиционни решения на крипто пазара, инвеститорите трябва да проведат задълбочено проучване и да обмислят своята толерантност към риска, като имат предвид потенциала както за значителни печалби, така и за загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.