НАЧАЛО Биткойн

Топ 3 причини да купувате Биткойн (BTC)

26.05.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 причини да купувате Биткойн (BTC)

Въпреки огромната пазарна капитализация от $1.3 трилиона и присъствието на Биткойн в масовия сектор, той все още представлява привлекателна инвестиционна възможност.

Една от ключовите причини е фиксираното предлагане от само 21 милиона монети, въведено с код. Това контрастира с традиционните активи, чието предлагане може да се увеличава, за да отговори на търсенето.

Намаляващата инфлация и ограниченото предлагане на Биткойн се разглеждат като решения за обезценяване на фиатните валути от страна на централните банки.

Друг фактор, който засилва инвестиционния интерес към Биткойн, е неотдавнашното одобрение от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на спот ETF за Биткойн. Те осигуряват удобна експозиция за инвеститорите, особено за институциите, които търсят одобрен от регулатора достъп до криптовалутите. От стартирането им през януари досега в тези ETF-и са постъпили над $12 милиарда, а цената на флагманската криптовалута се е повишила с малко над 40%, което е сигнал за засилено търсене.

Освен това инфраструктурата на Биткойн продължава да се разширява, за да стимулира по-дългосрочното ѝ приемане. Голямата финтех компания Block разработва услуги за улесняване на транзакциите и собствеността върху Биткойн. По този начин Биткойн се интегрира още повече в традиционните финанси, подобно на ранната еволюция на интернет. Многобройни криптостартъпи също се изграждат върху Биткойн за области като игри и изкуствен интелект.

Със своето фиксирано предлагане, регулаторно приемане чрез ETF и разрастваща се екосистема Биткойн може да представлява убедителна възможност въпреки вече огромната си пазарна капитализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy набира средства, за да купи още Биткойн

Един от най-големите институционални притежатели на Биткойн MicroStrategy обяви днес, че възнамерява да предложи, в зависимост от пазарните условия и други фактори, конвертируеми първостепенни облигации с падеж 2032 г. на обща стойност $500 милиона в частно предлагане на лица, за които има основания да се смята, че са квалифицирани институционални купувачи.

13.06.2024 13:54 1 мин. четене

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.