НАЧАЛО Биткойн

Топ 4 фактора, които могат да изстрелят цената на Биткойн нагоре

26.05.2024 19:33 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 4 фактора, които могат да изстрелят цената на Биткойн нагоре

Биткойн преживя рекордно успешна година, задвижвана от два важни катализатора: одобрението на спот ETF през януари и неотдавнашното халвинг събитие.

От началото на годината досега криптовалутата е нараснала с над 60% и се търгува с около 6% под най-високите стойности, достигнати през март. Макар че тези фактори значително повишиха цената на BTC, те вече са зад гърба ни, като оставят инвеститорите да търсят нови фактори, които биха могли да доведат до още по-високи цени. Ето четири предстоящи катализатора, които според анализаторите биха могли да доведат до по-нататъшно повишаване на цената на Биткойн:

Намаляване на лихвените проценти

Инвеститорите следят отблизо прогнозите на Федералния резерв за намаляване на лихвените проценти, очаквайки, че по-ниските разходи по заемите могат да предизвикат рали при спекулативни активи като BTC. В исторически план Биткойн е печелил от ниските лихвени проценти, както се видя през 2021 г., когато свръхниските лихвени проценти го изтласкаха до рекордно високи нива. Главният изпълнителен директор на Galaxy Майк Новограц отбеляза, че докато краткосрочните лихвени проценти не намалеят, криптовалутата вероятно ще се търгува в диапазона от $55,000 до $73.000.

Променящо се регулиране

Крипто общността се стреми към по-ясни регулаторни насоки, което е значителна пречка за Биткойн. Одобрението на спот ETF-ите от Комисията по ценни книжа и борси, след съдебна битка, отбеляза положителна промяна. Бъдещите регулаторни промени, като например потенциалното приемане на законопроект за стабилните монети, биха могли да подействат като катализатор. Наскоро Камарата на представителите на САЩ прие цялостна регулаторна рамка за крипто индустрията, въпреки че съдбата ѝ в Сената остава неясна. Подобни регулации биха могли да осигурят така необходимата яснота и стабилност за пазара.

Избори през ноември

След президентските избори регулаторната яснота може да се подобри. Кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп изрази подкрепа за индустрията, което контрастира с политиката на президента Байдън. Според Джеф Кендрик от Standard Chartered победата на Тръмп може да бъде положителна за BTC. Освен това опасенията относно тенденциите в дефицита и дълга на САЩ могат да насочат инвеститорите към алтернативни инвестиции като Биткойн, независимо от резултата от изборите, тъй като нито един от кандидатите не е представил солиден план за справяне с държавните разходи.

Разширена употреба

Функционалността на водещата криптовалута се разширява отвъд ролята на спекулативен актив. Разработчиците работят за усъвършенстване на Биткойн мрежата, като добавят нови функции, които биха могли да стимулират приемането. Протоколът Ordinals, например, позволява на потребителите да съхраняват и търгуват с незаменяеми токени (NFT) в BTC блокчейна. Според управляващия директор на Bitget Грейси Чен при този протокол вече се наблюдава значителна активност, като в средата на май дневните обеми на търговия достигнаха $3.42 милиона. Подобни разработки биха могли да направят Биткойн по-универсален и привлекателен за по-широк кръг потребители.

Тези предстоящи катализатори – намаляването на лихвените проценти, регулаторните промени, президентските избори и разширяването на случаите на използване – биха могли да осигурят необходимия импулс, за да може цената на водещата криптовалута да продължи да се покачва.

 

 

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Цената на Биткойн може да се срине до $62,500 – ето защо

Хулио Морено, ръководител на отдел „Проучвания“ в CryptoQuant, потвърди, че на пазара на Биткойн има някои видими признаци на капитулация на миньорите.

12.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.