НАЧАЛО Алткойни

Топ 3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

ноември 20, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече вниманието на инвеститорите. Въпреки че криптовалути като Биткойн и Етериум продължават да се представят добре, нараства интересът към по-достъпни алтернативи.

За инвеститорите, които се чувстват комфортно с по-високи рискове, разпределянето на 10% до 20% от капитала им в тези алткойни може да диверсифицира портфейла им. Ето три криптовалути на цена под $10, които си струва да бъдат разгледани.

Uniswap (UNI)

Uniswap е децентрализирана борса, която направи революция на пазарите със своя модел AMM (автоматичен маркет мейкър), позволяващ директна размяна на токени в блокчейн. Нейният децентрализиран протокол дава възможност за създаване на пулове от ликвидност за различни токени, което я превръща в платформа за нови криптоактиви.

Управлявана от притежателите на токени UNI, Uniswap разшири предложенията си, като въведе несекюритизиран мобилен портфейл и съвместимост с платформи за мащабиране като Arbitrum и Optimism. Текущата цена на UNI, близка до $5, която преди това достигна $42.4, може да отбележи значително увеличение на предстоящия бичи пазар.

Cosmos (ATOM)

Cosmos има за цел да улесни оперативната съвместимост между различните блокчейн вериги. Той функционира като Proof-of-Stake блокчейн, който наблюдава екосистемата на Cosmos и се свързва с външни блокчейни като Биткойн и Етериум чрез протокола Inter-Blockchain Communication.

Изградени с помощта на рамката Cosmos SDK, тези блокчейн се възползват от стабилен консенсусен механизъм, осигуряващ сигурни и бързи транзакции с минимални разходи. Собствената криптовалута ATOM позволява на потребителите да стейкват за сигурността на мрежата и да печелят награди.

Обновлението на Cosmos v9-Lambda въвежда репликирана сигурност, като рационализира процесите на валидиране и позволява на проектите да се съсредоточат върху силните си страни. Текущата стойност на ATOM от $9.2 може да претърпи увеличение след обновяването.

Celestia (TIA)

Celestia е модулен блокчейн, използващ Data Availability Sampling за интегриране на roll ups и базирани на Етериум dApps. Мрежата се справя с предизвикателствата, свързани със сигурността на данните, като позволява на леките възли да проверяват данните, без да изтеглят цели блокове.

TIA, родният токен на Celestia, отбеляза пазарна тяга, като се покачи до $6.30, което е с 200% повече от дебютната му цена. С общо предлагане от 1 милиард, механизмът на TIA включва инфлация, намаляваща с течение на времето. Основният случай на използване включва плащане за пространство в мрежата на Celestia.

Успехът на Celestia зависи от приемането на приложения и протоколи, разчитащи на нейния DA слой. Очакваните корекции в пазарната цена на TIA преди значително покачване предполагат потенциален растеж през следващите няколко години, макар и с известна волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.