НАЧАЛО Алткойни

Токенът LDO на Lido Finance губи стойност: какво стои зад спада?

март 9, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Токенът LDO на Lido Finance губи стойност: какво стои зад спада?

Управленският токен на Lido Finance, LDO последва движението на крипто пазара и отбеляза значителен спад от 18% през последната седмица.

През последните 24 часа токенът е спаднал с около 6% и към момента на писане на статията се търгува на около $2.33. Като цяло целият крипто пазар преживя спад, а повечето токени отбелязаха двуцифрени понижения през последната седмица.

Една от възможните причини за спадa в цената на LDO е решението на партньорската компания за разработка на Lido Finance, MixBytes, да спре да поддържа ликвидния стейкинг в мрежите Polkadot и Kusama от 15 март.

В пространството се появиха слухове, че Lido и няколко други крипто проекта са получили “Wells notice” от Комисията по ценните книжа и фондови борси (SEC) на САЩ , но това не е потвърдено и като цяло причината за понижаването на цената на LDO остава неизяснена.

Wells notice е писмо, което SEC изпраща на лица или компании в края на разследване, проведено от Комисията, в което се посочва, че регулатора планира да заведе дело срещу тях.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: И биковете, и мечките ще претърпят загуби – твърди анализатор


В официалната публикация се отбелязва, че общността ще създаде алтернативен хост за потребителския интерфейс на 1 август.

Имайки предвид популярността на ликвидния стейкинг през последната година, спадът на цената е изненадващ. Lido е най-популярният протокол за ликвиден стейкинг и в края на февруари отбеляза рекорден приток на стейкигнатите активи, възлизащ на 150,000 ETH. Протоколът също така се подготвя да позволи тегления на Етериум, след като Етериум въведе актуализацията, наречена “Shanghai”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене

5 алткойна, които да следите тази седмица (27.03.2023-02.04.2023)

Биткойн (BTC) продължава да запазва позициите си и в момента се търгува на ниво от около $27,800, тъй като пазарът не показва сериозни признаци на изключителна волатилност, въпреки опасенията за предстояща кредитна криза.

март 27, 2023 12:00 5 мин. четене

DeFi платформа, базирана на Етериум, се бори да се конкурира

Според Santiment слабото представяне на SUSHI може да се дължи на неспособността ѝ да задържи потребителите и да се конкурира с други DeFi платформи.

март 27, 2023 10:11 2 мин. четене