НАЧАЛО Блокчейн

Токенизираните фондове може да избягат от пазара на стабилни монети – ето защо

15.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Токенизираните фондове може да избягат от пазара на стабилни монети – ето защо

Ръстът на токенизираните финансови продукти е само началото, тъй като големите финансови играчи проучват потенциала на блокчейн технологията.

Според Колин Бътлър, ръководител на отдел „Институционален капитал“ в Polygon Labs, този интерес може да доведе до появата на ончейн фондове, които могат да оспорят господството на стабилните монети.

През 2021 г. Franklin Templeton стартира своя ончейн фонд Government Money, използващ блокчейна на Polygon и Stellar за транзакции и регистриране на собствеността върху акциите.

По подобен начин BlackRock представи своето токенизирано предлагане, USD Institutional Digital Liquidity фонд, в мрежата на Етериум през март. След това BlackRock проведе кръг на финансиране за Securitize, компания, фокусирана върху въвеждането на традиционни финансови активи в блокчейн.

Към 30 април фондовете на BlackRock и Franklin Templeton са натрупали съответно $375 милиона и $368 милиона в управлявани активи.

Бътлър подчерта, че бъдещото нарастване на активите им зависи от употребата на инвеститорите. Franklin Templeton получи регулаторно одобрение, за да даде възможност на институционалните инвеститори да прехвърлят дялове от своя ончейн фонд на други акционери, което открива възможности за иновативни приложения, като например фирми за рисков капитал, които изпращат доходоносни дигитални активи на крипто-портфейлни компании, които нямат банкови взаимоотношения.

Понастоящем пазарът на стабилни монети се оценява на около $160 милиарда. За разлика от фонда Franklin Templeton обаче стабилните монети не предлагат на потребителите доходност.

Бътлър предполага, че като се направят ончейн фондовете по-безразборни и съобразени с конкретни случаи на употреба, тези продукти потенциално биха могли да се откъснат от съществуващия пазар на стабилни монети, да не говорим за бъдещия общодостъпен пазар.

Появата на ончейн фондовете представлява значително развитие в пресечната точка на традиционните финанси и блокчейн технологията, предлагайки нови възможности за инвеститорите и потенциално променяйки финансовия пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проект влиза в ново партньорство с Google Cloud

Фондацията Fantom влезе в стратегически съюз с Google Cloud, за да насърчи растежа на децентрализирани приложения (dApps) на своята платформа.

29.05.2024 14:30 1 мин. четене

Binance временно ще спре депозитите и тегленията на Етериум – ето кога

Binance наскоро разкри плановете си за кратка пауза в депозитите и тегленията в мрежата на Етериум.

28.05.2024 18:30 1 мин. четене

Ledger започна дистрибуцията на своя нов хардуерен портфейл

Ledger най-накрая започна да изпраща дългоочаквания си хардуерен портфейл Ledger Stax на клиентите, които са го поръчали предварително преди повече от година, с което сложи край на дългото забавяне на първоначалната дата на пускане на пазара.

28.05.2024 17:00 1 мин. четене

Ето кои са най-разработваните криптовалути в блокчейна BNB Chain

Компания за блокчейн анализи Santiment, публикува информация за алткойните, които привличат голям интерес от страна на разработчиците в BNB Chain – блокчейн мрежата на Binance.

27.05.2024 13:36 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.