НАЧАЛО Блокчейн

Chainlink разширява свързаността в шест различни блокчейна

14.05.2024 1:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Chainlink разширява свързаността в шест различни блокчейна

Chainlink продължава своята експанзия като основен източник на данни, подобрявайки свързаността между различни блокчейни и проекти, особено във високоскоростни търговски среди, където надеждните данни са от решаващо значение.

През последните седмици Chainlink изгради нови връзки с услуги и проекти в шест основни блокчейна. Те включват основно DeFi и финтех платформи, заедно с две токенизирани Web3 игри. Chainlink активно се ангажира с разработчиците, предоставяйки инструменти за тестване и внедряване, въпреки че пространството привлече измамници с фалшиви платформи.

Ключов фокус за Chainlink е предоставянето на мащабируеми решения за токенизация, особено в областта на активите от реалния свят (RWA). Множество проекти използват Chainlink за токенизиране на активи или икономически дейности, разширявайки своите интеграции до над 2,500, включващи 140 видни крипто проекта.

Chainlink Labs, движещата сила зад развитието на проекта, укрепва екипа си с нови служители, сигнализирайки за оптимизъм сред крипто програмистите. Проектът се нарежда сред 10-те най-активни проекти въз основа на ангажименти в GitHub, подчертавайки неговата стабилна дейност по разработки.

Автоматизирайки решенията в рамките на крипто инфраструктурата, Chainlink минимизира необходимостта от човешка намеса, като се занимава с проблеми като такси за газ чрез оптимизиране на условията на транзакция. Той защитава растежа на блокчейн проектите и се застъпва за благоприятни регулации, като набляга на приложението му в реалния свят и развенчава минали обвинения за ограничени цени.

На фона на голямото търсене на надеждни услуги за данни, Chainlink се откроява с годишните си мрежови такси, надхвърлящи $2 милиарда, което означава годишни приходи над $630,000. С предимството си на първи в улесняването на връзките между различните вериги, Chainlink е готов да подкрепи тенденцията за изграждане на мостове, обмен на активи и смарт договори между веригите през 2024 г.

Освен това протоколът CCIP на Chainlink, вече отворен за разработчици, позволява многоверижни задачи и проекти, като допълнително подобрява неговата гъвкавост и полезност. Ключов наратив за Chainlink се крие в неговата амбиция да свърже масовото и базираното на крипто финансиране, което потенциално позволява свързаност със съществуващи финансови системи като SWIFT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.