НАЧАЛО Други

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

01.12.2022 20:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора - Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

Сривът на FTX засегна пряко крипто общността особено след като каскадните ефекти се разпростряха. Тъй като доверието на инвеститорите се стопи към централизираните крипто борси, те бяха подложени на натиск да осигурят повече отчетност и прозрачност.

Също така много клиенти на централизирани борси започнаха да прехвърлят средствата си в студени портфейли, а това са само няколко причини, поради които мечият пазар може да се задържи по-дълго от очакваното. 

В подкаста Юско осветли две събития, които според него могат сериозно да застрашат стойностите на криптоактивите. 

Притеснения относно GBTC

Според него инцидентът с FTX, заедно с проблемите от страна на Genesis Capital (подобен на Grayscale), има потенциала да навреди сериозно на пазара. 

На първо място, той изрази загриженост относно потенциалната ликвидация на GBTC. 

Grayscale Bitcoin Trust е най-големият Биткойн фонд, който позволява на инвеститорите да получат достъп до BTC, без реално да купуват актива. След срива на FTX главният изпълнителен директор на DCG (компанията зад Grayscale) Бари Силбърт разкри, че е затънал в дългове на стойност $2 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Ако се наложи GBTC да обяви несъстоятелност, това би било много лошо в краткосрочен план. Те имат дупка от над милиард долара, причинена от FTX и Genesis, а Бари Силбърт отчаяно се опитва да събере средства. Но ако той е принуден да ликвидира фонда и да закрие отстъпката, това може да бъде грозно

Притеснения относно Tether

След това Марк Юско сподели за второто си притеснение, а именно водещата по пазарна капитализация стабилна монета Tether (USDT) и връзката ѝ с FTX, след като процентите от активите на Tether в бахамска банка остават неразкрити.

Той добави, че в момента се наблюдава тенденция на увеличаване на броя на транзакциите на USDT. Освен това според него факта, че основателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд и Tether държат парите си в една и съща бахамска банка е притеснителен.

Цялото интервю може да видите тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.