НАЧАЛО Други

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

декември 1, 2022 20:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора - Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

Сривът на FTX засегна пряко крипто общността особено след като каскадните ефекти се разпростряха. Тъй като доверието на инвеститорите се стопи към централизираните крипто борси, те бяха подложени на натиск да осигурят повече отчетност и прозрачност.

Също така много клиенти на централизирани борси започнаха да прехвърлят средствата си в студени портфейли, а това са само няколко причини, поради които мечият пазар може да се задържи по-дълго от очакваното. 

В подкаста Юско осветли две събития, които според него могат сериозно да застрашат стойностите на криптоактивите. 

Притеснения относно GBTC

Според него инцидентът с FTX, заедно с проблемите от страна на Genesis Capital (подобен на Grayscale), има потенциала да навреди сериозно на пазара. 

На първо място, той изрази загриженост относно потенциалната ликвидация на GBTC. 

Grayscale Bitcoin Trust е най-големият Биткойн фонд, който позволява на инвеститорите да получат достъп до BTC, без реално да купуват актива. След срива на FTX главният изпълнителен директор на DCG (компанията зад Grayscale) Бари Силбърт разкри, че е затънал в дългове на стойност $2 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Ако се наложи GBTC да обяви несъстоятелност, това би било много лошо в краткосрочен план. Те имат дупка от над милиард долара, причинена от FTX и Genesis, а Бари Силбърт отчаяно се опитва да събере средства. Но ако той е принуден да ликвидира фонда и да закрие отстъпката, това може да бъде грозно

Притеснения относно Tether

След това Марк Юско сподели за второто си притеснение, а именно водещата по пазарна капитализация стабилна монета Tether (USDT) и връзката ѝ с FTX, след като процентите от активите на Tether в бахамска банка остават неразкрити.

Той добави, че в момента се наблюдава тенденция на увеличаване на броя на транзакциите на USDT. Освен това според него факта, че основателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд и Tether държат парите си в една и съща бахамска банка е притеснителен.

Цялото интервю може да видите тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене