НАЧАЛО Биткойн

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

декември 1, 2022 6:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

В поредната за жалост не особено шокираща демонстрация на краткосрочно мислене и липса на визия за финансова и монетарна иновация, те определиха цифровия актив като “неподходящ” както като платежен механизъм, така и като инвестиционно средство. 

Още в третия параграф,коментирайки Биткойн като традиционна инвестиция, която не генерира “парични потоци”, авторите несъзнателно подчертават липсата им на разбиране за актива. Преди това, предполагаемо образованите писатели на доклада обсъждат технологичните слабости на BTC, показвайки че не са вникнали в естеството на иновацията и дори не са наясно със съществуването на светкавичната мрежа (LN). 

Нелепи коментари от ЕЦБ 

Според институцията, оглавена от Кристин Лагард, която е осъдена за небрежност при допускане на злоупотреба с публични средства, стабилизирането на стойността на Биткойн около $20,000 – спад от пика му през 2021 г. от приблизително $69,000 – беше “изкуствено предизвикана последна глътка въздух преди пътя към ирелевантността”

Това написаха Улрих Биндсейл и Юрген Шааф в блог публикацията, озаглавена “Последния отпор на Биткойн” в сряда, 30 ноември. Изключително интересно е, че Улрих Биндсейл също е публикувал проучвания за дигитални валути на централните банки, които според мнозина са средство за установяване на прекомерен контрол и неизбежно имат тиранични характеристики. Можете да видите всичките му публикации тук.

Според двамата централни банкери “концептуалният дизайн и технологичните недостатъци” на Биткойн правят транзакциите “тромави, бавни и скъпи”, което превръща водещата цифрова валута в “съмнителна” форма на плащане. 

Тя не генерира парични потоци (като недвижимите имоти) или дивиденти (като акциите), не може да се използва продуктивно (като стоките) или да осигурява социални ползи (като златото). Следователно пазарната оценка на Биткойн се основава единствено на спекулации.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн китовете купуват BTC за близо $800 милиона в рамките на 24 часа


Освен това публикацията критикува и регулаторните органи, като твърди, че съществуващите крипторамки са формирани на базата на погрешни схващания, като например това, че иновациите трябва да се насърчават на всяка цена. Но няма регулаторни органи, които да са изказвали или въприели подобна позиция, което прави този аргумент особено подвеждащ. 

Като цяло публикацията е чудесна реклама за Биткойн (BTC) за всеки разумен човек, запознат с провала на фиатната система и дълбоката некомпетентност, както и корупция, на Европейската централна банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.