НАЧАЛО Биткойн

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

декември 1, 2022 6:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

В поредната за жалост не особено шокираща демонстрация на краткосрочно мислене и липса на визия за финансова и монетарна иновация, те определиха цифровия актив като „неподходящ“ както като платежен механизъм, така и като инвестиционно средство. 

Още в третия параграф,коментирайки Биткойн като традиционна инвестиция, която не генерира „парични потоци“, авторите несъзнателно подчертават липсата им на разбиране за актива. Преди това, предполагаемо образованите писатели на доклада обсъждат технологичните слабости на BTC, показвайки че не са вникнали в естеството на иновацията и дори не са наясно със съществуването на светкавичната мрежа (LN). 

Нелепи коментари от ЕЦБ 

Според институцията, оглавена от Кристин Лагард, която е осъдена за небрежност при допускане на злоупотреба с публични средства, стабилизирането на стойността на Биткойн около $20,000 – спад от пика му през 2021 г. от приблизително $69,000 – беше „изкуствено предизвикана последна глътка въздух преди пътя към ирелевантността“

Това написаха Улрих Биндсейл и Юрген Шааф в блог публикацията, озаглавена „Последния отпор на Биткойн“ в сряда, 30 ноември. Изключително интересно е, че Улрих Биндсейл също е публикувал проучвания за дигитални валути на централните банки, които според мнозина са средство за установяване на прекомерен контрол и неизбежно имат тиранични характеристики. Можете да видите всичките му публикации тук.

Според двамата централни банкери „концептуалният дизайн и технологичните недостатъци“ на Биткойн правят транзакциите „тромави, бавни и скъпи“, което превръща водещата цифрова валута в „съмнителна“ форма на плащане. 

Тя не генерира парични потоци (като недвижимите имоти) или дивиденти (като акциите), не може да се използва продуктивно (като стоките) или да осигурява социални ползи (като златото). Следователно пазарната оценка на Биткойн се основава единствено на спекулации.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн китовете купуват BTC за близо $800 милиона в рамките на 24 часа


Освен това публикацията критикува и регулаторните органи, като твърди, че съществуващите крипторамки са формирани на базата на погрешни схващания, като например това, че иновациите трябва да се насърчават на всяка цена. Но няма регулаторни органи, които да са изказвали или въприели подобна позиция, което прави този аргумент особено подвеждащ. 

Като цяло публикацията е чудесна реклама за Биткойн (BTC) за всеки разумен човек, запознат с провала на фиатната система и дълбоката некомпетентност, както и корупция, на Европейската централна банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене