НАЧАЛО Алткойни

Тези 5 крипто проекта отключват токени за стотици милиони тази седмица

27.05.2024 15:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тези 5 крипто проекта отключват токени за стотици милиони тази седмица

Отключването на токени се отнася до пускане на токени, които преди това са били ограничени съгласно условията на споразуменията за набиране на средства.

Проектите стратегически определят времето на това отключване, за да минимизират пазарния натиск и да предотвратят спад в цените на токените.

Въпреки това фактори като ограничена ликвидност или ранни инвеститори, които прибират печалби, могат да повлияят значително на представянето на даден актив. По-долу са представени пет значими отключвания на токени, които трябва да следите през следващата седмица.

Optimism (OP)

Дата: 31 май
Брой: 31.34 милиона OP
Текущо предлагане в обръщение: 1.08 милиарда OP

Optimism е решение за мащабиране от втори слой, предназначено да повиши скоростта и да намали разходите за транзакции в основната мрежа на Етериум. Токенът OP позволява на притежателите си да управляват Optimism екосистемата, като гласуват по предложения и решения, които влияят върху развитието и управлението на мрежата.

На 31 май проектът ще пусне в обръщение над 30 милиона OP токена. Според TokenUnlocks те ще бъдат разпределени между инвеститорите и основните сътрудници.

1 inch (1INCH)

Дата: 1 юни
Брой: 98.7 милиона 1INCH
Текущо предлагане в циркулация: 1.15 милиарда 1INCH

1inch е децентрализиран агрегатор на борси, който получава ликвидност от различни децентрализирани борси (DEX), за да предложи на потребителите възможно най-добрите цени за търговия. Той има за цел да оптимизира и опрости търговията, като намира най-ефективните маршрути за транзакциите, свежда до минимум слипиджа и намалява таксите за търговия.

Следващото отключване на токена 1INCH е предвидено за 1 юни, като близо 100 милиона токена ще бъдат пуснати в обръщение, разпределени между разработчици, ранни инвеститори и фондове за рисков капитал.

dYdX (DYDX)

Дата: 1 юни
Брой: 33.33 милиона токена DYDX
Текущо предлагане в обращение: 279.8 милиона DYDX

В началото на 2023 г. dYdX, най-големият децентрализиран протокол за търговия с безсрочни фючърси, преразгледа първоначалната си токеномика. Според актуализацията 27.7% от общото предлагане на dYdX ще отидат при ранните инвеститори, 26.1% – в хазната, 15.3% – в екипа и 7% – при бъдещите служители и консултанти на dYdX. По-голямата част от dYDX токените, отключени на 1 юни, ще бъдат разпределени между инвеститорите и екипа на проекта, а останалите ще бъдат запазени за бъдещите служители.

Sui (SUI)

Дата: 1 юни
Брой: 65.08 милиона SUI
Текущо предлагане в обръщение: 2.33 милиарда SUI

Sui е високоефективен блокчейн от първи слой, който използва консенсусен алгоритъм за доказателство за залог (PoS), за да гарантира работата и сигурността на мрежата. Разработен от Mysten Labs, проектът е основан през 2021 г. от бивши служители на Novi Research, които са създали Diem блокчейна и езика за програмиране Move.

Токенът SUI улеснява управлението, като позволява на притежателите му да гласуват по важни предложения и да оформят бъдещето на платформата. Предстоящото откключване на 1 юни ще освободи голяма част част от токените, заделени за участниците в Серия А и Б, за резерва на общността и за касата на Mysten Labs.

Ethena (ENA)

Дата: 1 юни
Брой: 53.6 милиона ENA
Текущо предлагане в обращение: 1.47 милиарда ENA

Ethena е протокол за синтетичен долар, изграден върху Етериум. Проекта предлага собствено крипто решение, независимо от традиционното банкиране, и предоставя на глобалните потребители деноминиран в долари спестовен инструмент, известен като „интернет облигация“.

Токенът ENA позволява на притежателите му да гласуват по предложения за управление. На 1 юни проектът ще отключи над 50 милиона токена, предназначени за развитие на екосистемата.

Други важни отключвания през следващата седмица включват Yield Guild Games (YGG), SingularityNET (AGIX), Echelon Prime (PRIME), Manta Network (MANTA) и Acala (ACA). Общата стойност на токените, предназначени за въвеждане в обръщение надхвърля $380 милиона.

Въпреки че отключването на токени често се възприема като неблагоприятно събитие, добре планираният график може да подобри дългосрочната устойчивост на проекта. Чрез съгласуване на датите с основните етапи и напредъка в разработването те могат да мотивират членовете на екипа, да повишат ангажираността на общността и да насърчат растежа на екосистемата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Защо инвеститорите предпочитат меме криптовалутите пред по-утвърдени монети?

Популярен крипто анализатор разсъждава върху това как и защо меме криптовалутите са се откроили от останалите алткойни през този цикъл.

13.06.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто китовете се запасяват с XRP – какво да очакваме от цената?

Напоследък много хора просто спекулират с бъдещето на XRP, но смятат, че консолидацията на ниво от $0.5 е възможна.

13.06.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.