НАЧАЛО Крипто Крими

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

27.05.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с "флаш заем", насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

В сектора на децентрализираните финанси (DeFi) атаката с флаш заем (flash loan) възниква, когато дадено лице вземе назаем значителна сума криптовалута без предоставяне на обезпечение, като я използва за манипулиране на цени или използване на уязвимости в система и изплаща заема в рамките на същата транзакция, често генерирайки печалба.

Тези атаки се случват бързо, обикновено в рамките на секунди, като се възползват от мигновения характер на блокчейн транзакциите.

На 26 май 2024 г. неидентифициран хакер извърши атака с флаш заем срещу меме токена на Normie, използвайки вратичка в данъчния механизъм на смарт договора.

Хакерът бързо увеличил предлагането на токена, което доведе до спад на търговската му цена с над 99% в рамките на няколко часа, като в крайна сметка пазарната стойност на крипто токена се срина до по-малко от $200,000 от $40 милиона.

Екипът на Normie обяви, че хакерът се е свързал и се е съгласил да върне 90% от средствата, получени чрез атаката и възнамеряват да използва върнатите средства за повторно стартиране на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.