НАЧАЛО Други

Terraform Labs похарчили $3 милиарда в опит да спасят UST

ноември 18, 2022 9:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terraform Labs похарчили $3 милиарда в опит да спасят UST

Организацията, стояща зад екосистемата на Terra е похарчила $2.8 милиарда, за да защити стойността на стабилната си монета фиксирана към долара.

Според доклада на външната одиторска фирма JS Held, Terraform Labs, (разработчиците на Terra блокчейна) също са похарчили $613 милиона от капитала си, за да спасят фиксацията на стабилната си монета UST към долара.

В крайна сметка усилията на Luna Foundation Guard и Terraform Labs се провалиха и стойността на UST падна до нула, а екосистемата посрещна своя край.

След срива на екосистемата потребителите и регулаторните органи смятаха, че Luna Foundation Guard и Terraform Labs са силно замесени в присвояване на средства. Други страни твърдяха, че Terra са манипулирали цената.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение


В изявление на Luna Foundation Guard (организацията стояща зад Terra) се казва, че всички средства са били изразходвани за защита на фиксацията на TerraUSТ към долара и че останалите салда на организацията са единствените притежавани от организацията средства.

Според основателя на Terraform Labs – До Куон, трябва да се прави разлика между случая на Terra и провалите на други крипто компании. Той смята, че UST е прозрачна децентрализирана стабилна монета, на която създателите са похарчили от собствения си капитал, в опит да защитят фиксацията ѝ. Куон твърди, че при провалите на централизирани попечителски платформи е злоупотребено със средства на клиенти с цел финансова изгода.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.