НАЧАЛО Други

Terraform Labs похарчили $3 милиарда в опит да спасят UST

ноември 18, 2022 9:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terraform Labs похарчили $3 милиарда в опит да спасят UST

Организацията, стояща зад екосистемата на Terra е похарчила $2.8 милиарда, за да защити стойността на стабилната си монета фиксирана към долара.

Според доклада на външната одиторска фирма JS Held, Terraform Labs, (разработчиците на Terra блокчейна) също са похарчили $613 милиона от капитала си, за да спасят фиксацията на стабилната си монета UST към долара.

В крайна сметка усилията на Luna Foundation Guard и Terraform Labs се провалиха и стойността на UST падна до нула, а екосистемата посрещна своя край.

След срива на екосистемата потребителите и регулаторните органи смятаха, че Luna Foundation Guard и Terraform Labs са силно замесени в присвояване на средства. Други страни твърдяха, че Terra са манипулирали цената.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение


В изявление на Luna Foundation Guard (организацията стояща зад Terra) се казва, че всички средства са били изразходвани за защита на фиксацията на TerraUSТ към долара и че останалите салда на организацията са единствените притежавани от организацията средства.

Според основателя на Terraform Labs – До Куон, трябва да се прави разлика между случая на Terra и провалите на други крипто компании. Той смята, че UST е прозрачна децентрализирана стабилна монета, на която създателите са похарчили от собствения си капитал, в опит да защитят фиксацията ѝ. Куон твърди, че при провалите на централизирани попечителски платформи е злоупотребено със средства на клиенти с цел финансова изгода.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене