НАЧАЛО Крипто Крими

FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение

ноември 17, 2022 10:25 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение

Сам Банкман-Фрийд, бившият CEO на закъсалата борса за криптовалути FTX, се опитва да търси финансиране, за да спаси платформата. 

Въпреки това усилията са посрещнати със смесени емоции на фона на опасенията, че средствата верпятно ще бъдат използвани неправилно.

Според изследователя на Kaiko Конър Райдър ликвидните активи на криптоборсата не са толкова ликвидни, за колкото се представят. Към 16 ноември Райдър отбеляза, че “ликвидните” активи на FTX са били с дълбочина на офертите от 2%.

По-специално, изследователят посочи, че съвкупната дълбочина на заявките за Polkdadot (DOT), Pax Gold (PAXG) и TrueUSD (TUSD) е едва малко над $7 милиона. Това съответства на дълбочина на търсенето от 2% и показва, че тези криптовалути “вероятно трябва да бъдат класифицирани като неликвидни”.

Те притежават $28 милиона от DOT, $23 милиона от PAXG и $12 милиона от TUSD, които са класифицирали като ликвидни, според FT. 

От тази сутрин дълбочината на заявките от 2% за трите токена заедно е само $7.1 милиона – вероятно трябва да бъдат класифицирани като неликвидни.

Преди хакерската атака за $477 милиона FTX е разполагала с по-малко от $1 милиард в ликвидни активи, докато пасивите ѝ са били $9 милиарда. На 12 ноември известният разобличител от Youtube – Coffeezilla – отбеляза:

Ситуацията вече е значително по-лоша. Клиентите вероятно няма да получат нищо.

Индустрията на криптовалутите все още страда от шока от срива на FTX, преди това една от най-големите криптоборси, и от оставката на нейния главен изпълнителен директор. 

Към момента Сам Банкман-Фрийд търси финансиране, за да спаси платформата, като инициативата беше посрещната със смесени емоции поради опасения, че със средствата може да се злоупотреби (отново).

Създателят на Dogecoin (DOGE), Били Маркъс, изрази загриженост, че набирането на средства за спасяването на FTX ще даде възможност на Банкман-Фрийд да “извърши отново огромна измама”.

В допълнение редица известни личности са обсъждали мнението си за Банкман-Фрийд. Както отразихме, Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, беше едно от тези лица. Той заяви, че първата му среща с основателя на компанията е довела до значителен скептицизъм от негова страна.

На друго място Робърт Кийосаки, автор на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко”, е нарекъл Банкман-Фрийд “Бърни Мейдоф на крипто”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Арестуваха един от най-популярните крипто инфлуенсъри докато стриймва

Според информацията крипто инфлуенсърът Бен Армстронг, известен преди това като “BitBoy”, е бил арестуван, докато е предавал на живо пред дома на бивш бизнес партньор, за когото твърди, че притежава неговото Ламборгини.

септември 27, 2023 15:00 1 мин. четене

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.