НАЧАЛО Алткойни

Terra (LUNA): Предполага се вътрешна манипулация на цената

ноември 4, 2022 16:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA): Предполага се вътрешна манипулация на цената

Доклад, публикуван от южнокорейския новинарски портал Naver, хвърля светлина върху информация, свързана с катастрофалния срив на алгоритмичната стабилна монета Terra (LUNA), която допълнително уличава До Куон, основателя на Terraform Labs.

Куон вече е заобиколен от поредица от противоречия и се смята, че е в неизвестност.

Инструктирал ли е Куон служителите си да манипулират цената на Terra?

Според доклада 30-годишният основател е инструктирал един от служителите си да “коригира изкуствено” цената на Terra, така че тя да съответства на определена целева цена. Прокуратурата е посочила като източник на това твърдение разговори по месинджър между Куон и служител на Terra.

Не мога да разкрия подробностите, но това е история на разговор, в който главният изпълнителен директор Куон изрично е наредил манипулиране на цените” – заяви служител от прокуратурата.

Правните представители на До Куон последователно поддържат тезата за неговата невинност в събитията, случили се през май, които доведоха до фалита на Terra.

Смята се, че Куон живее незаконно в Европа

В допълнение към обвиненията за манипулиране на цените южнокорейските прокурори разкриха, че До Куон понастоящем пребивава в Европа. Като се има предвид, че паспортът му е анулиран, пребиваването му в Европа го квалифицира като нелегален имигрант.

Актуалната информация за местонахождението на До Куон дойде две седмици след като бе съобщено, че той е напуснал Дубай и се е отправил към неизвестно място. Манипулирането на цените е сериозно обвинение и само увеличава юридическите главоболия, с които основателя на Terra вече се сблъсква, включително съдебен иск за $57 милиона, за който разбрахме миналата седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Dogecoin: Докъде може да стигне цената на DOGE през 2022 г.?


Понастоящем Куон има множество неизпълнени заповеди за арест, издадени от южнокорейските правоприлагащи органи, в допълнение към червената бюлетина, издадена от Интерпол.

Твърденията, че бяга от правоприлагащите органи, не пречат на Куон от време на време да общува с последователите си в Twitter. Докато по-голямата част от крипто индустрията се справяше с последиците от срива на Terra, Куон описа последните няколко седмици като “един от най-креативните периоди” в живота си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея – Upbit – в момента се бори със значителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общност.

септември 25, 2023 16:00 2 мин. четене

Предпродажбата на Wall Street Memes приключва в 21:00. Инвеститорите бързат да не изпуснат последния шанс.

Wall Street Memes буквално изригна през уикенда, което беше очаквано. Само в рамките на уикенда проектът събра над $1.7 милиона, като меме инвеститорите очакват с нетърпение листването на крипто борсите.

септември 25, 2023 13:31 4 мин. четене

Търговия с криптовалути за начинаещи: Кои криптовалути са добра покупка в момента

Uniswap и Filecoin набират скорост, докато VC Spectra се покачва: Открийте най-добрите криптовалути, в които може да инвестират начинаещите!

септември 25, 2023 13:20 4 мин. четене

4 бюджетни криптовалути с потенциал за сериозна възвръщаемост

Търсите ли печеливши монети на изгодна цена? Тогава помислете за VC Spectra (SPCT), Algorand (ALGO), Render (RNDR) и NEO.

септември 25, 2023 13:15 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.