НАЧАЛО Алткойни

Terra (LUNA): Предполага се вътрешна манипулация на цената

ноември 4, 2022 16:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra (LUNA): Предполага се вътрешна манипулация на цената

Доклад, публикуван от южнокорейския новинарски портал Naver, хвърля светлина върху информация, свързана с катастрофалния срив на алгоритмичната стабилна монета Terra (LUNA), която допълнително уличава До Куон, основателя на Terraform Labs.

Куон вече е заобиколен от поредица от противоречия и се смята, че е в неизвестност.

Инструктирал ли е Куон служителите си да манипулират цената на Terra?

Според доклада 30-годишният основател е инструктирал един от служителите си да „коригира изкуствено“ цената на Terra, така че тя да съответства на определена целева цена. Прокуратурата е посочила като източник на това твърдение разговори по месинджър между Куон и служител на Terra.

Не мога да разкрия подробностите, но това е история на разговор, в който главният изпълнителен директор Куон изрично е наредил манипулиране на цените“ – заяви служител от прокуратурата.

Правните представители на До Куон последователно поддържат тезата за неговата невинност в събитията, случили се през май, които доведоха до фалита на Terra.

Смята се, че Куон живее незаконно в Европа

В допълнение към обвиненията за манипулиране на цените южнокорейските прокурори разкриха, че До Куон понастоящем пребивава в Европа. Като се има предвид, че паспортът му е анулиран, пребиваването му в Европа го квалифицира като нелегален имигрант.

Актуалната информация за местонахождението на До Куон дойде две седмици след като бе съобщено, че той е напуснал Дубай и се е отправил към неизвестно място. Манипулирането на цените е сериозно обвинение и само увеличава юридическите главоболия, с които основателя на Terra вече се сблъсква, включително съдебен иск за $57 милиона, за който разбрахме миналата седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Dogecoin: Докъде може да стигне цената на DOGE през 2022 г.?


Понастоящем Куон има множество неизпълнени заповеди за арест, издадени от южнокорейските правоприлагащи органи, в допълнение към червената бюлетина, издадена от Интерпол.

Твърденията, че бяга от правоприлагащите органи, не пречат на Куон от време на време да общува с последователите си в Twitter. Докато по-голямата част от крипто индустрията се справяше с последиците от срива на Terra, Куон описа последните няколко седмици като „един от най-креативните периоди“ в живота си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене