НАЧАЛО Други

Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки

май 2, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко", наскоро изрази опасенията си относно намаляващата икономическа мощ на Съединените щати в подкаст епизод на радиопредаването "The Rich Dad Radio Show".

Според Кийосаки САЩ са били основният “побойник” на световната финансова “площадка”, но сега други държави започват да дават отпор.

Като доказателство за тази промяна той посочи неотдавнашните икономически споразумения между Франция и Китай, които включват сектори като транспорт, енергетика, култура, селско стопанство и наука.

Решението на Франция да си сътрудничи с Китай и да търгува в китайска валута вместо в щатски долар е особено важно, според Кийосаки.

Той твърди, че намаляването на икономическата мощ на САЩ може да има сериозни последици, като хиперинфлация, диктатура и масови убийства, тъй като американският долар вече не е световна резервна валута.

Авторът смята, че семената за това са посяти отдавна, като се започне с подписването от САЩ на споразумението от Бретън Уудс през 1944 г., в което светът се съгласява да търгува в щатски долари. Кийосаки твърди, че това споразумение сега се разпада, тъй като САЩ е трябвало да напечатат квадрилиони долари, за да снабдят всички централни банки по света, поради дилемата на Трифин.

Кийосаки вярва, че страните от БРИКС ще се обединят срещу САЩ и ще поискат да си върнат доларите, което ще предизвика хиперинфлация и може да доведе до появата на диктатори, които ще извършват масови убийства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ужасяващи глобални последици от банковата криза в САЩ – Рей Далио


Той отдавна препоръчва да се инвестира в алтернативни активи като злато, сребро и Биткойн, за да се предпазим от инфлацията и да съхраним богатството си. Кийосаки вижда в тези активи начин да се заобиколят потенциалните последици от обезценяването на щатския долар.

Неговите аргументи подчертават необходимостта отделните лица и политиците да обмислят алтернативни инвестиционни стратегии и политики в светлината на променящата се глобална икономическа динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.