НАЧАЛО Други

Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки

02.05.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко", наскоро изрази опасенията си относно намаляващата икономическа мощ на Съединените щати в подкаст епизод на радиопредаването "The Rich Dad Radio Show".

Според Кийосаки САЩ са били основният “побойник” на световната финансова “площадка”, но сега други държави започват да дават отпор.

Като доказателство за тази промяна той посочи неотдавнашните икономически споразумения между Франция и Китай, които включват сектори като транспорт, енергетика, култура, селско стопанство и наука.

Решението на Франция да си сътрудничи с Китай и да търгува в китайска валута вместо в щатски долар е особено важно, според Кийосаки.

Той твърди, че намаляването на икономическата мощ на САЩ може да има сериозни последици, като хиперинфлация, диктатура и масови убийства, тъй като американският долар вече не е световна резервна валута.

Авторът смята, че семената за това са посяти отдавна, като се започне с подписването от САЩ на споразумението от Бретън Уудс през 1944 г., в което светът се съгласява да търгува в щатски долари. Кийосаки твърди, че това споразумение сега се разпада, тъй като САЩ е трябвало да напечатат квадрилиони долари, за да снабдят всички централни банки по света, поради дилемата на Трифин.

Кийосаки вярва, че страните от БРИКС ще се обединят срещу САЩ и ще поискат да си върнат доларите, което ще предизвика хиперинфлация и може да доведе до появата на диктатори, които ще извършват масови убийства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ужасяващи глобални последици от банковата криза в САЩ – Рей Далио


Той отдавна препоръчва да се инвестира в алтернативни активи като злато, сребро и Биткойн, за да се предпазим от инфлацията и да съхраним богатството си. Кийосаки вижда в тези активи начин да се заобиколят потенциалните последици от обезценяването на щатския долар.

Неговите аргументи подчертават необходимостта отделните лица и политиците да обмислят алтернативни инвестиционни стратегии и политики в светлината на променящата се глобална икономическа динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС, АСЕАН и ШОС не проявиха особен интерес към срещата на върха за мир в Украйна

Домакинството на Швейцария на Световната среща за мир, посветена на руско-украинската война, привлече разнопосочно участие от страна на международните участници, което разкрива забележителни тенденции по региони.

15.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.