Home

Хиперинфлация, война и глад застрашават САЩ ако БРИКС се откаже от долара

24.04.2023 15:16 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хиперинфлация, война и глад застрашават САЩ ако БРИКС се откаже от долара

Действията срещу щатският долара, поведени от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка (БРИКС) в момента е често коментирана тема в целия свят.

Освен това групата БРИКС непрекъснато увеличава притежанието си на злато и се очаква тази тенденция да се запази през следващите години.

Според информацията, страните от БРИКС същото така работят по създаването на нова платежна система и валута, за да се освободят от зависимостта на щатския долар.

Макар че общоприетото схващане е, че американският долар ще загуби своята доминация, според автора на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко”, Робърт Кийосаки, ще има придружаващи последствия.

Наскоро той сподели, че ако държавите от БРИКС успеят с начинанията си, САЩ със сигурност ще се сблъскат с множество кризи. Кийосаки предположи, че страната може да се сблъска с хиперинфлация, война и глад, ако доларът изгуби доминацията си в глобалната икономика.

Наред с държавите от БРИКС, други страни като Иран и Саудитска Арабия също биха могли да помогнат в движението срещу долара. 

Той изтъкна, че САЩ доставят долари на всички централни банки по света. Според него страните от БРИКС и държавите, които имат същите нагласи като тях се обединят и кажат на САЩ “вземете си доларите обратно”, това предполага че тези долари ще се върнат обратно, откъдето са дошли.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо инвеститорите са оптимисти за Шиба Ину и RenQ Finance? – Експерти прогнозират 20x печалби


Кийосаки смята, че ако сценарият се развие по този начин, то на преден план може да се появи хиперинфлация, каквато светът не е виждал никога до сега.

Авторът добави:

Всеки път, когато има хиперинфлация, познайте какво се случва? Появяват се диктатори.

В заключение, възможно е светът да се движи към нов икономически ред и се смята възходът на страните от БРИКС ще окаже значително влияние върху крипто сектора. Децентрализираните финанси ще бъдат така необходимият спасител на новия пазар. Засилената репресия срещу криптовалутите от страна на правителството на САЩ, обаче, поражда опасения за бъдещето на американските крипто инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.