НАЧАЛО Други

Хиперинфлация, война и глад застрашават САЩ ако БРИКС се откаже от долара

април 24, 2023 15:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хиперинфлация, война и глад застрашават САЩ ако БРИКС се откаже от долара

Действията срещу щатският долара, поведени от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка (БРИКС) в момента е често коментирана тема в целия свят.

Освен това групата БРИКС непрекъснато увеличава притежанието си на злато и се очаква тази тенденция да се запази през следващите години.

Според информацията, страните от БРИКС същото така работят по създаването на нова платежна система и валута, за да се освободят от зависимостта на щатския долар.

Макар че общоприетото схващане е, че американският долар ще загуби своята доминация, според автора на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко”, Робърт Кийосаки, ще има придружаващи последствия.

Наскоро той сподели, че ако държавите от БРИКС успеят с начинанията си, САЩ със сигурност ще се сблъскат с множество кризи. Кийосаки предположи, че страната може да се сблъска с хиперинфлация, война и глад, ако доларът изгуби доминацията си в глобалната икономика.

Наред с държавите от БРИКС, други страни като Иран и Саудитска Арабия също биха могли да помогнат в движението срещу долара. 

Той изтъкна, че САЩ доставят долари на всички централни банки по света. Според него страните от БРИКС и държавите, които имат същите нагласи като тях се обединят и кажат на САЩ “вземете си доларите обратно”, това предполага че тези долари ще се върнат обратно, откъдето са дошли.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо инвеститорите са оптимисти за Шиба Ину и RenQ Finance? – Експерти прогнозират 20x печалби


Кийосаки смята, че ако сценарият се развие по този начин, то на преден план може да се появи хиперинфлация, каквато светът не е виждал никога до сега.

Авторът добави:

Всеки път, когато има хиперинфлация, познайте какво се случва? Появяват се диктатори.

В заключение, възможно е светът да се движи към нов икономически ред и се смята възходът на страните от БРИКС ще окаже значително влияние върху крипто сектора. Децентрализираните финанси ще бъдат така необходимият спасител на новия пазар. Засилената репресия срещу криптовалутите от страна на правителството на САЩ, обаче, поражда опасения за бъдещето на американските крипто инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.