НАЧАЛО Други

Ужасяващи глобални последици от банковата криза в САЩ – Рей Далио

май 1, 2023 14:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ужасяващи глобални последици от банковата криза в САЩ – Рей Далио

В неотдавнашно интервю с Крис Уилямсън в YouTube милиардерът Рей Далио изрази загриженост, че кризата в банковата индустрия на САЩ е накарала други държави да спрат да купуват държавен дълг.

Далио смята, че Федералният резерв е отговорен за много по-голям проблем, чийто симптом е сривът на Silicon Valley Bank.

През изминалата година лихвените проценти се повишиха до исторически нива, което доведе до обезценяване на облигациите, които преди няколко години бяха продадени на банки, компании и други държави. В резултат на това цените на облигациите намаляха значително, а цените на по-новите облигации с по-висока доходност се повишиха.

Затегнатата парична политика на Федералния резерв създаде катастрофална среда за САЩ, като накара други държави и купувачи да се отдръпнат от американските облигации точно когато правителството се нуждае от повече пари, за да финансира държавния си дефицит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: БРИКС: Ето кога може да очакваме споразумение за новата валута според руски депутат


Според Далио това явление се случва в световен мащаб, засягайки банки, застрахователни компании и други институции.

Той посочи, че същото се случва в Европа и с японските компании, които са купили доларови облигации.

Въпреки че пускането на облигациите на пазара би довело до бедствие, Далио смята, че купувачите вече не са заинтересовани да ги купуват, което създава по-малко търсене на дълга, който правителството трябва да продаде, за да плати дефицита.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.