Home

Ужасяващи глобални последици от банковата криза в САЩ – Рей Далио

01.05.2023 14:26 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ужасяващи глобални последици от банковата криза в САЩ – Рей Далио

В неотдавнашно интервю с Крис Уилямсън в YouTube милиардерът Рей Далио изрази загриженост, че кризата в банковата индустрия на САЩ е накарала други държави да спрат да купуват държавен дълг.

Далио смята, че Федералният резерв е отговорен за много по-голям проблем, чийто симптом е сривът на Silicon Valley Bank.

През изминалата година лихвените проценти се повишиха до исторически нива, което доведе до обезценяване на облигациите, които преди няколко години бяха продадени на банки, компании и други държави. В резултат на това цените на облигациите намаляха значително, а цените на по-новите облигации с по-висока доходност се повишиха.

Затегнатата парична политика на Федералния резерв създаде катастрофална среда за САЩ, като накара други държави и купувачи да се отдръпнат от американските облигации точно когато правителството се нуждае от повече пари, за да финансира държавния си дефицит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: БРИКС: Ето кога може да очакваме споразумение за новата валута според руски депутат


Според Далио това явление се случва в световен мащаб, засягайки банки, застрахователни компании и други институции.

Той посочи, че същото се случва в Европа и с японските компании, които са купили доларови облигации.

Въпреки че пускането на облигациите на пазара би довело до бедствие, Далио смята, че купувачите вече не са заинтересовани да ги купуват, което създава по-малко търсене на дълга, който правителството трябва да продаде, за да плати дефицита.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Лондонската фондова борса и редица летища преустановиха работа поради проблеми с Microsoft

В петък поредица от технически неизправности предизвикаха смущения в услугите на авиокомпаниите, банките и Лондонската фондова борса, отбелязвайки необичайна поредица от сривове, които се разпространиха от САЩ до Азия след прекъсването на онлайн услугите, за което съобщи Microsoft Corp.

19.07.2024 12:41 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.