НАЧАЛО Крипто Крими

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

В петък надзорният орган подаде жалба срещу Адам Тод, основател на платформата за търговия с фючърси и деривати Digitex.

Според жалбата, подадена в Южния окръг на Флорида, Тод „притежава, изгражда и управлява незаконна платформа за търговия с деривати върху дигитални активи“.

Тод също така „се е опитал да манипулира цената на DGTX“, родния токен на борсата, като се е опитал да я „надуе“ на борси на трети страни, твърди CFTC.

CFTC иска парични санкции, които ще бъдат определени от съдия – плюс пълно възстановяване на средствата на всички клиенти и инвеститори, засегнати от предполагаемите нарушения. Регулаторът също така се надява, че съдията ще постанови, че борсата трябва да бъде затворена.

Освен ако не бъдат ограничени и разпоредени от този съд, ответниците вероятно ще продължат да извършват действията и практиките, посочени в настоящата жалба.

Подаването на жалбата идва малко след като CFTC уреди обвиненията си срещу предшественика на Ooki DAO – bZeroX. Според регулатора на bZeroX, както и на основателите Том Бийн и Кайл Кистнер, е било наредено да платят $250,000 за ролите си в разгръщането, маркетинга и привличането на клиенти за извършване на сделки, които не са се случили на определен пазарен договор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво трупа съоснователят на Етериум (ETH)?


Сега Ooki DAO е изправена пред подобни обвинения, заяви CFTC, тъй като се твърди, че DAO работи със същия софтуер като bZeroX. Регулаторният орган иска възстановяване на средства, опрощаване на суми, граждански парични санкции, забрани за търговия и регистрация.

Действията по правоприлагане идват на фона на несигурна регулаторна среда за криптовалутите, която става все по-мътна поради продължаващата юрисдикционна битка между регулаторите.

По-рано този месец председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер заяви, че CFTC може да има правомощия по отношение на Биткойн (BTC) и други неуточнени „токени, които не са ценни книжа“. Екипът на Генслер може да поеме останалата част от индустрията, предложи той, но решението в крайна сметка е на Конгреса.

„Двете агенции работят в много добро сътрудничество“, заяви Валери Щепаник, директор на офиса на Стратегическия хъб за иновации и финансови технологии (FinHub) в SEC, по време на панелна дискусия на Digital Asset Summit в Ню Йорк по-рано през септември.

От моя гледна точка агенциите наистина искат да се справят. Става въпрос за защита на инвеститорите и интегритет на пазара и нашите две агенции искат да обхванат пейзажа, така че тези цели да бъдат постигнати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене