НАЧАЛО Крипто Крими

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

01.10.2022 10:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

В петък надзорният орган подаде жалба срещу Адам Тод, основател на платформата за търговия с фючърси и деривати Digitex.

Според жалбата, подадена в Южния окръг на Флорида, Тод “притежава, изгражда и управлява незаконна платформа за търговия с деривати върху дигитални активи”.

Тод също така “се е опитал да манипулира цената на DGTX”, родния токен на борсата, като се е опитал да я “надуе” на борси на трети страни, твърди CFTC.

CFTC иска парични санкции, които ще бъдат определени от съдия – плюс пълно възстановяване на средствата на всички клиенти и инвеститори, засегнати от предполагаемите нарушения. Регулаторът също така се надява, че съдията ще постанови, че борсата трябва да бъде затворена.

Освен ако не бъдат ограничени и разпоредени от този съд, ответниците вероятно ще продължат да извършват действията и практиките, посочени в настоящата жалба.

Подаването на жалбата идва малко след като CFTC уреди обвиненията си срещу предшественика на Ooki DAO – bZeroX. Според регулатора на bZeroX, както и на основателите Том Бийн и Кайл Кистнер, е било наредено да платят $250,000 за ролите си в разгръщането, маркетинга и привличането на клиенти за извършване на сделки, които не са се случили на определен пазарен договор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво трупа съоснователят на Етериум (ETH)?


Сега Ooki DAO е изправена пред подобни обвинения, заяви CFTC, тъй като се твърди, че DAO работи със същия софтуер като bZeroX. Регулаторният орган иска възстановяване на средства, опрощаване на суми, граждански парични санкции, забрани за търговия и регистрация.

Действията по правоприлагане идват на фона на несигурна регулаторна среда за криптовалутите, която става все по-мътна поради продължаващата юрисдикционна битка между регулаторите.

По-рано този месец председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер заяви, че CFTC може да има правомощия по отношение на Биткойн (BTC) и други неуточнени “токени, които не са ценни книжа”. Екипът на Генслер може да поеме останалата част от индустрията, предложи той, но решението в крайна сметка е на Конгреса.

“Двете агенции работят в много добро сътрудничество”, заяви Валери Щепаник, директор на офиса на Стратегическия хъб за иновации и финансови технологии (FinHub) в SEC, по време на панелна дискусия на Digital Asset Summit в Ню Йорк по-рано през септември.

От моя гледна точка агенциите наистина искат да се справят. Става въпрос за защита на инвеститорите и интегритет на пазара и нашите две агенции искат да обхванат пейзажа, така че тези цели да бъдат постигнати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Китай разби крипто мрежа за пране на пари за милиарди

Във вторник китайските власти обявиха разбиването на значителна незаконна банкова операция, която е обработила транзакции на стойност най-малко $1.9 милиарда, използвайки криптовалутата Tether (USDT).

17.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.