НАЧАЛО Други

Тази крипто компания е загубила $1.7 милиарда през 2022 г.

ноември 24, 2022 13:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тази крипто компания е загубила $1.7 милиарда през 2022 г.

Най-голямата публично търгувана компания за добив на Биткойн в САЩ, Core Scientific Inc. отчете загуба от $1.7 милиарда за първите девет месеца на 2022 г. Базираната в Тексас компания е една от най-засегнатите в сектора, тъй като ниските цени на Биткойн накараха приходите от добив да спаднат до исторически минимум.

Една от причините е ниската цена на флагманската криптовалута, заради което приходите от добива спаднаха до исторически минимум. Маржовете на печалба също спаднаха в резултат на нарастващите цени на електроенергията, трудността на копаене и засилената конкуренция в индустрията.  

През третото тримесечие компанията претърпя загуба от около $434 милиона. През октомври от Core Scientific предупредиха, че може да се наложи да обявят фалит, ако не успеят да наберат повече капитал, за да изплатят дълговете си, които възлизат на повече от $1 милиард. 

В началото на годината компанията притежаваше около 8,000 BTCПрез второто тримесечие тя разпродаде около 7,200 от притежаваните Биткойн токени, тъй като цената на актива спадна с над 60%. Освен това стойността на акциите на компанията е намаляла с над 97% през тази година до едва $0.16.

Според отчета на компанията за третото тримесечие някои от клиентите са подали съдебни искове срещу нея, обвинявайки, че не е извършила или върнала плащания.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 рискови фактора в крипто пространството


Също така Core Scientific пропусна няколко плащания по дълга си през октомври, тъй като очаква финансовите ѝ резерви да свършат до края на 2022 г. или по-рано. Ако това се случи, най-вероятно компанията може да се обърне към съответните процедури за обявяване в несъстоятелност. Имайки предвид размерът ѝ, ако се стигне до несъстоятелност това може да има значителен ефект върху криптодобивната индустрия.

Компанията допринася за над 10% от изчислителната мощност, която е необходима за обезпечаване на цялата Биткойн мрежа. Повече от 40% от нейните над 240,000 сървъра са част от хостинг споразумения. Чрез тях Core Scientific предлага на своите клиенти, включително на други значими миньори (които нямат собствени хостинг сайтове), пространство в центрове за данни и свързаните с тях услуги за управление на оборудването за добив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене