НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Трудността на копаене достигна нов исторически връх

ноември 22, 2022 7:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Трудността на копаене достигна нов исторически връх

Трудността на копаене на Биткойн се повиши с 0.5% до исторически максимум при двуседмичната корекция в понеделник, въпреки че цената на Биткойн спадна с около 30% през последните 30 дни.

Според скорошни данни трудността на добива на Биткойн (BTC) се е повишила с повече от 51% от началото на годината до сега, а цената на актива е спаднала с 65%.

Трудността на копаене на Биткойн се променя приблизително на всеки две седмици и корелира с промените в това колко изчислителна мощност се използва за копаене на BTC блокове.

В неделя седемдневната средна хешираща мощност беше около 256 екзахаша в секунда (EH/s), което е спад спрямо седемдневната средна стойност от около 266 екзахаза преди две седмици.

Според данните показателят за трудност на копаене е бил на ниво 36.9 трилиона, считано от блок 764,064.

Графика показва, че майнинг пула Foundry USA, управляван от дъщерно дружество на компанията за рисков капитал Digital Currency Group, за последните три дни осигурява повече от 25% от изчислителната мощност за цялата мрежа на флагманската криптовалута.

Преди около дванадесет месеца Foundry USA осигуряваше около 11.5% от мрежата като се нареждаше на пето място сред всички майнинг пулове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене

Биткойн: Тредйър очаква финален подем – ето какво да следите

Търговец, който правилно прогнозира неотдавнашния спад в стойността на Биткойн (BTC), обяви намерението си да навлезе отново на пазара.

февруари 7, 2023 21:00 2 мин. четене