НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Трудността на копаене достигна нов исторически връх

ноември 22, 2022 7:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Трудността на копаене достигна нов исторически връх

Трудността на копаене на Биткойн се повиши с 0.5% до исторически максимум при двуседмичната корекция в понеделник, въпреки че цената на Биткойн спадна с около 30% през последните 30 дни.

Според скорошни данни трудността на добива на Биткойн (BTC) се е повишила с повече от 51% от началото на годината до сега, а цената на актива е спаднала с 65%.

Трудността на копаене на Биткойн се променя приблизително на всеки две седмици и корелира с промените в това колко изчислителна мощност се използва за копаене на BTC блокове.

В неделя седемдневната средна хешираща мощност беше около 256 екзахаша в секунда (EH/s), което е спад спрямо седемдневната средна стойност от около 266 екзахаза преди две седмици.

Според данните показателят за трудност на копаене е бил на ниво 36.9 трилиона, считано от блок 764,064.

Графика показва, че майнинг пула Foundry USA, управляван от дъщерно дружество на компанията за рисков капитал Digital Currency Group, за последните три дни осигурява повече от 25% от изчислителната мощност за цялата мрежа на флагманската криптовалута.

Преди около дванадесет месеца Foundry USA осигуряваше около 11.5% от мрежата като се нареждаше на пето място сред всички майнинг пулове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.