НАЧАЛО Крипто Крими

Съдят Майкъл Сейлър за данъчни измами

септември 1, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдят Майкъл Сейлър за данъчни измами

Главният прокурор на Вашингтон, окръг Колумбия, Карл Рецин обяви нови обвинения срещу бившия главен изпълнителен директор на MicroStrategy и привърженик на Биткойн (BTC) Майкъл Сейлър за предполагаеми данъчни измами.

В поредица от туитове, публикувани на 31 август, Рецин, който описва Сейлър като “технологичен милиардер“, отбеляза, че в продължение на повече от десетилетие, докато е живял във Вашингтон, той не е внасял никакви данъци.

“Днес съдим Майкъл Сейлър – милиардер, изпълнителен директор в областта на технологиите, който е живял в окръга повече от десетилетие, но никога не е плащал никакви данъци за доходи в окръга – за данъчна измама”, заяви Рецин.

В същото време щатът съди MicroStrategy по обвинение, че е помогнала на Сейлър да укрие данъци, които според прокурора възлизат на стотици милиони долари.

В изявлението си Рецин добави, че съдебният процес е резултат от това, че информаторите са използвали наскоро приетия Закон за фалшивите искове.

“Това е първото съдебно дело, заведено по силата на наскоро изменения Закон за фалшивите искове на Вашингтон, който насърчава подаващите сигнали да докладват за жители, които избягват данъчните ни закони, като представят неверни данни за местоживеенето си”, добави той.

Според Рецин делото ще послужи за пример на жителите, укриващи данъци, които живеят в града.

MicroStrategy задълбочава проблемите си

Струва си да се спомене, че съдебното дело усложнява нещата за Сейлър и MicroStrategy, тъй като компанията продължава да се възстановява от значителни загуби, отчасти произтичащи от стратегията ѝ за приемане на Биткойн (BTC).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Съучастник на Ружа Игнатова ще бъде екстрадиран в САЩ


Забележително е, че през второто тримесечие на 2022 г. компанията отчете тримесечни приходи в размер от $122.1 милиона при очаквания за $126 милиона. Фирмата също така отчете загуби в размер от $918.1 милиона, като $917.8 милиона се дължат на Биткойн инвестицията. Важно е да се спомене, че в реалност те са нереализирани загуби.

Вследствие на загубите MicroStrategy обяви, че Сейлър ще се оттегли от ролята на главен изпълнителен директор и ще бъде заменен от президента и финансов директор на компанията Фонг Ле.

Появиха се спекулации, че решението се дължи на стратегията на Сейлър за Биткойн, но той твърди, че това е дългосрочен план да се оттегли и да възобнови отговорностите на изпълнителен председател на фирмата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.