НАЧАЛО Крипто Крими

Съучастник на Ружа Игнатова ще бъде екстрадиран в САЩ

август 31, 2022 20:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съучастник на Ружа Игнатова ще бъде екстрадиран в САЩ

Съучастникът на Ружа Игнатова - Кристофър Хамилтън - е изправен пред екстрадиция в САЩ след като съдия отхвърли иска му за отлагане.

Това се случва след като във вторник британски съдия отхвърли искането му за отлагане на процеса.

Окръжният съдия Никълъс Римър отхвърли искането за отлагане на екстрадицията, съобщи Law360. Хамилтън е обвинен в изпирането на $105 милиона във връзка с Понци схемата OneCoin. 

OneCoin, ръководена от международно известната бегълка Ружа Игнатова, продаваше образователни пакети за търговия с криптовалути на своите членове, които след това получаваха комисиони за продажба на пакети на още нови членове. В пиковия си момент компанията твърдеше, че има до 3 милиона членове от цял свят.

Според Европол OneCoin „е склонявала инвеститори от цял свят да инвестират в тази всъщност безполезна валута„. 

Смята се, че Понци схемата е донесла печалба от около $4 милиарда. Игнатова е в списъка на най-издирваните лица от ФБР. Широко разпространено е мнението, че това е най-голямата измама в историята на криптовалутите досега.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Федералният резерв и SEC вредят на Биткойн – Б. Брукс


Съобвиняемият на Хамилтън – Робърт Макдоналд – избягва екстрадиция по съображения, свързани с правата на човека. Според Law360 той се грижи за съпругата си, която страда от прогресивна множествена склероза, и според писменото изявление на съдията раздялата със съпругата му би била „изключително тежка с оглед на лошото ѝ здравословно състояние„. Това се основава на член 8 от Европейската конвенция за правата на човека, който включва правото на зачитане на личния и семейния живот.

Сега делото ще бъде разгледано от държавния секретар Прити Пател, като в този момент Хамилтън има право да обжалва решението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини