НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy губят $1 милиард – Майкъл Сейлър остава опитимистично настроен

юни 14, 2022 7:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy губят $1 милиард – Майкъл Сейлър остава опитимистично настроен

Биткойн е на най-ниското си ниво от година и половина насам, а основният залог на MicroStrategy е сериозно обезценен, но това не означава, че вярата на Майкъл Сейлър в най-популярната криптовалута в света е намаляла.

Сейлър, главен изпълнителен директор на MicroStrategy, компания за бизнес софтуер, и известен привърженик на Биткойн, промени профилната си снимка в Twitter в понеделник следобед на своя снимка, на която от очите му излизат лазери. Автопортретите с лазерни очи са знак в криптосвета, че подкрепяте Биткойн. Сейлър публикува новата профилна снимка само няколко часа след като написа в Twitter „In #Bitcoin We Trust“, подчертавайки подкрепата си за монетата.

Символът с лазерни очи, който Сейлър включи в профилната си снимка, започна в онлайн общностите на Биткойн, но се разпространи навсякъде. Няколко други гласовити поддръжници на Биткойн са добавяли лазерни очи към профилните си снимки в миналото, за да покажат подкрепата си за криптовалутата. 

Когато миналата година конгресът на Ел Салвадор одобри предложението на президента Найиб Букеле криптовалутата да стане законно платежно средство, Букеле добави лазерни очи към профилната си снимка. Политици, подкрепящи криптовалутата, включително сенатор Синтия Лумис и републиканецът Уорън Дейвидсън, също са поставяли лазерни очи на профилните си снимки в Twitter в миналото. 

Въпреки лоялността си към криптовалутата, Сейлър има много причини да се притеснява от настоящия спад на криптовалутите. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Институционалните инвеститори трупат Биткойн след спада – Glassnode

Биткойн се търгува на най-ниското си ниво от декември 2020 г. насам и в понеделник за кратко достигна границата от $22,960. При тази цена MicroStrategy имаше нереализирана загуба от над $1 милиарда, тъй като държи огромни количества от криптовалутата. 

В понеделник следобед акциите на MicroStrategy се понижиха с 21% до $160 за акция, тъй като широката разпродажба засегна компаниите, свързани с криптовалути. 

Подадената в Комисията по ценните книжа и борси информация показва, че към 31 март компанията е имала 129,218 BTC, придобити за $3.97 милиарда, или $30,700 за монета. Тези 129,218 BTC са на стойност около $3.03 милиарда въз основа на цената на Биткойн от около $23,500 в понеделник вечер. (Към момента на публикуване цената на Биткойн е $22,500)

Ако цената на Биткойн падне под $21,000, MicroStrategy също ще се сблъска с маржин кол и ще трябва да предостави още Биткойн като обезпечение за заема от $205 милиона, който получи през март от Silvergate Bank. Главният финансов директор на MicroStrategy Фонг Ле заяви в разговора за приходите на компанията за първото тримесечие, че MicroStrategy разполага с „доста“ необезпечени BTC, които може да предостави в случай на маржин кол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене