НАЧАЛО Биткойн

Стотици милиони влизат в пазара на криптовалути само за седмица

октомври 31, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стотици милиони влизат в пазара на криптовалути само за седмица

Нарастващото доверие в пазара на криптовалути накара институционалните инвеститори да насочат най-голямата част от капитала си към пазарите на дигитални активи от повече от година насам.

Според последния доклад на CoinShares, компания за управление на цифрови активи, през миналата седмица институциите са инвестирали $326 милиона в инвестиционни продукти, свързани с криптовалути, което е най-високият седмичен приток от юли 2022 г. насам.

От CoinShares отбелязаха, че тези инвестиции съвпадат с нарастващия оптимизъм сред инвеститорите по отношение на потенциалното одобрение на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Във връзка с очакваното въвеждане на Биткойн ETF 90% от притока на инвестиции идва от институции, както съобщават от CoinShares.

Въпреки това компанията предполага, че тези притоци не са исторически значими за водещата криптовалута, което намеква за потенциални колебания на инвеститорите:

Въпреки че този приток е положителен за Биткойн, той се нарежда едва на 21-во място по големина на седмичния приток в историята, което показва продължаваща предпазливост сред инвеститорите. Въпреки това очакваме, че въвеждането на спот Биткойн ETF е много вероятно през следващите месеци, отбелязвайки ключов момент за индустрията от регулаторна гледна точка.

Въз основа на данните на CoinShares Solana (SOL), конкурент на Етериум (ETH), отново отбеляза най-голям приток на капитал, затвърждавайки статута си на предпочитан избор сред институциите през 2023 г. CoinShares също така отбеляза, че само 12% от тези потоци са с произход от САЩ.

Най-значителните капиталови потоци идват от Канада, Германия и Швейцария, възлизащи съответно на $134 милиона, $82 милиона и $50 милиона. Освен това Азия допринесе с $28 милиона, отбелязвайки най-големия седмичен поток от региона в регистрираната история, според CoinShares.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Стотици милиони влизат в пазара на криптовалути само за седмица”
  1. Laba diena o kokia mažiausia sumą galima investuoti į kriptovaliutą ir per kokį trumpiausia laiką galima uždirbti gryno pelno,man dvarbu,ačiū.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.