НАЧАЛО Биткойн

Биткойн вече е влезнал в бичи пазар според анализ на IntoTheBlock

октомври 29, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн вече е влезнал в бичи пазар според анализ на IntoTheBlock

Компанията за крипто анализи IntoTheBlock предположи, че ключов показател индикира, че Биткойн (BTC) е навлязъл в началните фази на бичи пазарен цикъл.

В неотдавнашна публикация в блога си компанията подчерта, че съотношението между пазарната стойност и реализираната стойност (MVRV) на Биткойн показва модели, подобни на предишни преходи от мечи към бичи пазари.

Спадането на съотношението MVRV под 100% означава, че в момента Биткойн се търгува под средната цена на придобиване на неговите притежатели. Историческите данни показват, че мечите пазари обикновено са достигали най-ниските си точки, когато MVRV спада до около 70% до 80%, което представлява потенциална възможност за покупка. Освен това винаги, когато MVRV се е възстановявал над 100%, след като е паднал под тях, това е сигнализирало за началото на бичи пазар.

Според тази метрика IntoTheBlock твърди, че бичият пазар на Биткойн е започнал през януари тази година. Възможно е да има допълнителна възможност за поскъпване, ако достигне нива на MVRV, надвишаващи 300%, подобно на тези, наблюдавани към края на предишни бичи пазари.

Като цяло показателите на веригата показват, че Биткойн се намира в ранните фази на бичия пазар. MVRV, който сравнява пазарната капитализация на даден актив с неговата реализирана капитализация (стойността на всички Биткойн токени въз основа на покупните им цени, а не на текущата им стойност), има за цел да идентифицира дъната и върховете на пазара.

Въпреки това от IntoTheBlock предупредиха, че има вероятност предишните MVRV и пазарните тенденции на BTC да не се повторят непременно този път.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.