НАЧАЛО Алткойни

Stellar отчита значителен ръст през 2022 г. на фона на мечия пазар

30.12.2022 10:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stellar отчита значителен ръст през 2022 г. на фона на мечия пазар

Наред с други положителни развития, мрежата на криптовалутата Stellar (XLM) отчита сериозно увеличение на плащанията - 172% през 2022 г.

Според скорошна блог публикация на главния изпълнителен директор на Stellar Денел Диксън, глобалната платформа за плащания демонстрира много обещаващи признаци през 2022 г. въпреки продължаващата крипто зима.

Само за едно тримесечие на тази година Stellar е отбелязала по-голям ръст, отколкото през цялата 2021-ва, отбеляза тя.

Миналата година празнувахме, че Stellar достигна 1 милиард операции за две тримесечия. Тази година Stellar почти достигна 1 милиард операции само за едно тримесечие, в допълнение към преминаването на друго огромно [развитие] – повече от 7 милиона акаунта в мрежата!

Този ръст е астрономически и окуражаващ, защото е доказателство, че хората използват Stellar, за да захранват реални услуги, иновации и финансово приобщаване по целия свят.

XLM също отбеляза положителни цифри във всички области, като отбеляза 73% увеличение на общите активи, 17% увеличение на общите акаунти и 92% скок на общите обработени операции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „XRP най-безполезната пъмп и дъмп схема в цялата индустрия“ – Крейг Райт


Диксън каза, че макар броят на “релевантните активи” в XLM е намалял поради промяна в начина на изчисляването им, обемът на транзакциите със съответните активи се е увеличил 1.9 пъти.

В публикацията тези релевантните активи се определят като “обвързани с реални финансови инструменти, които свързват глобалната финансова инфраструктура”.

Въпреки че затегнахме критериите си за отчитане, за да премахнем застоялите релевантни активи, и наблюдаваме леко намаляване на броя на релевантните активи в мрежата, Stellar наблюдава 1.9-кратно увеличение на дневния обем на транзакциите с тези активи от началото на годината.

Какво е Stellar?

Stellar е децентрализиран протокол с отворен код, който позволява трансгранични транзакции между всяка двойка валути. Мрежата представлява разпределена счетоводна книга, която се поддържа от мрежа от независими сървъри, работещи със софтуера Stellar Core. Родната дигитална валута на мрежата Stellar се нарича Lumens (XLM).


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година


Stellar е основана през 2014 г. от Джед МакКейлъб, съосновател на Ripple, и Джойс Ким. Първоначално тя се базира на протокола на Ripple, но впоследствие е разработена и модифицирана в отделна и самостоятелна платформа.

Една от основните цели на Stellar е да направи финансовите услуги по-достъпни за хората по света, особено за тези в развиващите се страни, които може да нямат достъп до традиционните банкови системи. 

Мрежата използва алгоритъм за консенсус, наречен Stellar Consensus Protocol (SCP), който позволява на мрежата да постига консенсус без необходимост от добив или други енергоемки процеси. Това я прави по-екологична и мащабируема в сравнение с някои други блокчейн мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.