НАЧАЛО Алткойни

Stellar отчита значителен ръст през 2022 г. на фона на мечия пазар

декември 30, 2022 10:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stellar отчита значителен ръст през 2022 г. на фона на мечия пазар

Наред с други положителни развития, мрежата на криптовалутата Stellar (XLM) отчита сериозно увеличение на плащанията - 172% през 2022 г.

Според скорошна блог публикация на главния изпълнителен директор на Stellar Денел Диксън, глобалната платформа за плащания демонстрира много обещаващи признаци през 2022 г. въпреки продължаващата крипто зима.

Само за едно тримесечие на тази година Stellar е отбелязала по-голям ръст, отколкото през цялата 2021-ва, отбеляза тя.

Миналата година празнувахме, че Stellar достигна 1 милиард операции за две тримесечия. Тази година Stellar почти достигна 1 милиард операции само за едно тримесечие, в допълнение към преминаването на друго огромно [развитие] – повече от 7 милиона акаунта в мрежата!

Този ръст е астрономически и окуражаващ, защото е доказателство, че хората използват Stellar, за да захранват реални услуги, иновации и финансово приобщаване по целия свят.

XLM също отбеляза положителни цифри във всички области, като отбеляза 73% увеличение на общите активи, 17% увеличение на общите акаунти и 92% скок на общите обработени операции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „XRP най-безполезната пъмп и дъмп схема в цялата индустрия“ – Крейг Райт


Диксън каза, че макар броят на „релевантните активи“ в XLM е намалял поради промяна в начина на изчисляването им, обемът на транзакциите със съответните активи се е увеличил 1.9 пъти.

В публикацията тези релевантните активи се определят като „обвързани с реални финансови инструменти, които свързват глобалната финансова инфраструктура“.

Въпреки че затегнахме критериите си за отчитане, за да премахнем застоялите релевантни активи, и наблюдаваме леко намаляване на броя на релевантните активи в мрежата, Stellar наблюдава 1.9-кратно увеличение на дневния обем на транзакциите с тези активи от началото на годината.

Какво е Stellar?

Stellar е децентрализиран протокол с отворен код, който позволява трансгранични транзакции между всяка двойка валути. Мрежата представлява разпределена счетоводна книга, която се поддържа от мрежа от независими сървъри, работещи със софтуера Stellar Core. Родната дигитална валута на мрежата Stellar се нарича Lumens (XLM).


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година


Stellar е основана през 2014 г. от Джед МакКейлъб, съосновател на Ripple, и Джойс Ким. Първоначално тя се базира на протокола на Ripple, но впоследствие е разработена и модифицирана в отделна и самостоятелна платформа.

Една от основните цели на Stellar е да направи финансовите услуги по-достъпни за хората по света, особено за тези в развиващите се страни, които може да нямат достъп до традиционните банкови системи. 

Мрежата използва алгоритъм за консенсус, наречен Stellar Consensus Protocol (SCP), който позволява на мрежата да постига консенсус без необходимост от добив или други енергоемки процеси. Това я прави по-екологична и мащабируема в сравнение с някои други блокчейн мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене