НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки: Предстоят още банкови сривове

март 12, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки: Предстоят още банкови сривове

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра "Богат татко, беден татко", наскоро предупреди, че още една банка е на път да се срине след затварянето на Silicon Valley Bank от регулаторните органи и доброволната ликвидация на Silvergate Bank.

Той също така предупреди, че световната икономика е на ръба на колапса, като предвижда масови тегления на банкови депозити, замразени спестявания и спасяване на банки. Прогнозите му предизвикаха безпокойство сред инвеститорите, които се опасяват от предстояща финансова криза.

Срив на две големи банки

Кийосаки заяви, че две големи банки вече са се сринали, и прогнозира, че трета е на път да фалира. Регулаторните органи затвориха Silicon Valley Bank в петък, а Silvergate Bank обяви доброволна ликвидация в сряда.

Кийосаки последователно съветва да се купуват златни и сребърни монети вместо борсово търгувани фондове (ETF), акции, облигации и взаимни фондове. Той смята, че цените на златото и среброто ще се повишат драстично, след като третата банка фалира.

Прогнозите на Кийосаки

Авторът е направил няколко прогнози по отношение на цената на златото и среброто. Той заяви, че до 2025 г. цената на златото ще нарасне до $5,000, а среброто ще достигне $500.

Кийосаки също така прогнозира, че златото ще достигне $3,800, а среброто – $75 през тази година. По-рано той препоръча инвестиране в Биткойн, който той нарича “парите на хората”. Според него BTC ще достигне $500,000 до 2025 г.

Световната икономика е на ръба на колапс

Кийосаки повтори, че световната икономика е на ръба на колапс. Той твърди, че предстоят масови тегления на банкови депозити, замразяване на спестявания и спасяване на банки. Прогнозите му разтревожиха инвеститорите, които търсят начини да защитят активите си. Авторът също така предупреди, че е в ход световна рецесия, която се характеризира с рязко увеличаване на фалитите, безработицата и бездомността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Белият дом не определя бъдещето на крипто в САЩ – лидер на републиканската камара


Заключение

Робърт Кийосаки, автор на книгата “Богат татко, беден татко”, предупреди, че след затварянето на Silicon Valley Bank и доброволната ликвидация на Silvergate Bank предстои да се срине още една банка. Неговите прогнози по отношение на икономиката, цените на златото и среброто и бъдещето на Биткойн предизвикаха безпокойство сред инвеститорите. Докато някои може да смятат прогнозите му за прекалено песимистични, други приемат съветите му сериозно и предприемат мерки за защита на активите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Робърт Кийосаки: Предстоят още банкови сривове”
  1. Евгений,

    За мен Кийосаки е е инвеститор с опит. И следвайки стъпките от книгите му съм направил не една успешна крачка. Затова и знам, че всяка прогноза не се сбъдва, и който се смята за инвеститор е добре да направи свой анализ.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене