НАЧАЛО Други

Срив на акциите на Deutsche Bank предизвика сътресения на пазара в Европа

март 25, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Срив на акциите на Deutsche Bank предизвика сътресения на пазара в Европа

Цената на акциите на Deutsche Bank рязко се понижи, повличайки след себе си и други известни европейски банки и породи опасения за потенциална криза в банковия сектор.

В петък най-голямата германска банка отбеляза спад от над 14% на Франкфуртската фондова борса, въпреки че по-късно през деня успя да си възвърне позициите и да завърши с цена от $9.35 за акция.

Deutsche Bank е сред 30-те световно значими финансови институции, които трябва да поддържат по-високи нива на капиталови резерви поради международните разпоредби, тъй като евентуален неин фалит може да доведе до големи загуби.

Банката отдавна изпитва затруднения, а опасенията на инвеститорите се засилиха след сътресенията на пазара в резултат на фалита на три регионални американски кредитора и поглъщането на Credit Suisse от UBS с посредничеството на швейцарското правителство.

Тъй като разходите за застраховане на дълга на банката срещу риск от неизпълнение, измерени чрез суапове за кредитно неизпълнение, нараснаха, инвеститорите все повече се тревожат за състоянието на банковия сектор. Повишаването на разходите за застраховане на дълга предшества спасяването на Credit Suisse от UBS, което допринесе за рязкото понижаване на акциите на швейцарската банка и за масовите тегления на клиенти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ликвидността на BTC на Binance спада със 70% – ето защо


Германският канцлер Олаф Шолц изрази доверие в Deutsche Bank като увери, че няма причина за безпокойство и подчерта, че европейската банкова система е стабилна благодарение на строгите правила и регулации.

Банката е претърпяла значително преструктуриране, което е довело до съкращаване на хиляди работни места и до по-голям фокус върху Европа, и се е стабилизирала финансово , както се вижда от най-високата годишна печалба за миналата година от 2007 г. насам.

Представители на ЕС заявиха, че банките в рамките на регулаторната система на Европейския съюз, с изключение на Credit Suisse, са стабилни и имат незначителна експозиция към фалиралата Silicon Valley Bank в Калифорния и ограничена експозиция към Credit Suisse.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

MakerDAO харчи $27.66 милиона годишно за стимулиране на растежа

Според данни на DeFiLlama от 31 май MakerDAO, децентрализиран паричен пазар, базиран на Етериум, който предоставя възможност за заемане на активи, включително ETH, изразходва приблизително $27.66 милиона годишно, за да поддържа протокола.

юни 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.